2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kış izci kampı sona erdi

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 4 gün süren Sedat Bayraktar Mahalli İzci Kış Kampı yapılan gösterilerle sona erdi.


Kampa, bir süre önce Atakum'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden izci lideri Sedat Bayraktar'ın ismi verildi. Tekkeköy ilçesi Gelemen Yatılı İlköğretim Okulu'nda(YİBO) yapılan kapanış törenine İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, İl İzci Kurulu Başkanı Abdullah Şimşek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, liderler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.


24-28 Ocak tarihleri arasında Gelemen YİBO'da gerçekleştirilen Sedat Bayraktar Mahalli İzci Kış Kampı yapılan gösterilerle sona erdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı İl İzci Kurulu Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen kamp oldukça neşeli geçti.
Samsun'da genelinde ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarından katılan 40 lider, 220 izci öğrenci katıldığı programda, ilk olarak kamp ateşi yakıldı. İzciler tarafından çeşitli oyunların ve şarkıların söylenildiği gece, oldukça renkli anlara sahne oldu. Gecede bir konuşma yapan Tahsin Nas, izcilerin, katıldıkları bu gibi faaliyetlerle iyi bir kişilik, sağlıklı bir bünye, bilgi ve beceri kazandıklarını belirterek, "Bununla birlikte yetenekleri gelişir, davranışları gelişir, değişir, bilgi ve beceri kazanır. Bu eğitimi oyun ve eğlence esprisi içerisinde kazanırlar. İzciler amaca bizzat yaparak, yaşayarak ulaşırlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 11:47:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mine koulkısa IP: 88.224.210.xxx Tarih : 21.10.2009 19:25:42

bende ordaydım cok guzeldi