6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kitap okuyoruz eylemi

Samsun'da Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOGV) tarafından yapılan 'Kitap Okuyoruz' eyleminde öğrenciler, kitap şeklinde dizdikleri sandalyelere oturarak 2 saat süreyle sessizce kitap okudu.


'Kitap Okuyoruz' eylemi 18 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilirken, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda sandalyelere oturarak kitap şeklini alan toplum gönüllülerinin görüntüsü, görenlerin dikkatini çekti. Üzerlerine aynı tişörtü giyen yaklaşık 200 toplum gönüllüsü ilgi odağı olurken, eylemde kitap şeklinin içinde TOGV'nin amblemi de sandalyelerle oluşturuldu.


Okuyan bir toplum oluşturmak amacıyla yapılan eylemde TOGV adına açıklama yapan gönüllü Nihan Mert, çevre sorunlarına çözüm üretebilen gençlere ihtiyaç olduğunu belirtti. Mert, "Türkiye'de ve dünyadaki bütün insanları cehaletten kurtarıp barış içinde yaşayabilmeleri için 'kitap okumak güzel iştir' diyoruz, kitap okuyoruz" dedi.


'Eğitim Şart' sloganının çok ciddi bir anlamı olduğunu ve bunun ancak okul alışkanlığının kazandırılmasıyla mümkün olacağını dile getiren Mert, "Birileri tarafından yönlendirileceğimize kendimiz okuyarak, araştırarak ve sorgulayarak doğru bilgiye ulaşıyoruz" diye konuştu.


Sessiz şekilde yapılan eylemin ardından öğrenciler yine sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 17:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yurdal Şahin IP: 78.176.210.xxx Tarih : 4.05.2008 13:51:40

Çok basit gibi gorunen ve yaparken uygulerken de insanları fazla zorlamayan bu eylem sanılandan çok daha fazla etkili Denizli den eyleminize uzaktan da olsa destek veriyorum .