2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kitap operasyonunda tahliye

Samsun'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda öğrencilere ücretsiz olarak verilen kitapların dağıtım ihalesine fesat karıştıkları iddiasıyla tutuklanan 7 kişi, yargılandıkları ilk duruşmada tutuksuz olarak yargılanmak üzere tahliye oldu.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında, kamu kuruma ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak suçlarında yaklaşık 2 ay önce tutuklanan Ahmet T., Osman Ö., İdris D., Şükrü A., Kenan A., Harun K. ve Mehmet D. ile tutuksuz olarak haklarında dava açılan Suphiye T., Şuayip K, Çağatay A., İsrafil Ö., Ahmet D. ve Yasemin Ç., hakim karşısına çıktılar. Yargılanan zanlılar haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. Tanıkların dinlendiği duruşmada mahkeme heyeti, tutukluyargılanan 7 kişinin, ifadelerinin alındığı, dosyadaki tüm kanıtların toplandığı, sabit adres sahibi olup kaçma kuşkularının da bulunmamasını dikkate alarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verdi.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2008-2009 eğitim-öğretim yılında ilköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan öğrencilere ücretsiz ders ve çalışma kitabı dağıtması ile ilgili Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 12 Ağustos 2008 tarihinde düzenlediği ihaleye katılan 8 firmadan 2'si kitap dağıtım işini kazanmış, ancak Samsun'da bir yerel gazetede çıkan ihaleye fesat karışıldığı haberi, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nı harekete geçirmiş ve Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ŞubeMüdürlüğü ekiplerinin, 4 ay süren takip ve izlemesi sonucu ihaleye fesat karıştırıp, fiyat kırarak kamunun zarar etmesine sebep oldukları iddia edilen 8 kitap dağıtım şirketi hakkında soruşturma başlatılarak 13 kişi gözaltına alınıp, 7 kişi tutuklanmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 14:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?