6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kitap sıkıntısı çekiyorlar

Balkanlarda Müslüman Türkler engellemelere rağmen Türkçe eğitimlerini sürdürmeye çalışırken, ders çalışacak kitap bulamadıkları belirtildi. 

Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş, Balkanlar'daki Türklerin büyük baskı altında olduğunu asimile edilmeye çalışıldığını, Türklerin sadece manevi destek beklediklerini, bu yönde taleplerinin olduğunu söyledi. 

Balkanlar'da Türk siyasetçilerden ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden gelen talepleri Türk kamuoyuyla paylaşmaya çalıştıklarını dile getiren Altuntaş, Kosova'da kritik bir seçim yapıldığına, bazı Türk bölgelerindeki vatandaşlarının oylarının iptal edildiğine dikkat çekti. 

Dış güçlerin Türklerin Müslümanlıklarının ve Türklüklerinin ortadan kaldırılması için her yolu denediğini söyleyen Altuntaş, Kosova'da Arnavutça ve Sırpça'nın ana dil olarak kabul edildiğini ancak Türkçe'nin eğitim alanı dahil olmak üzere kullanılması için her yolun denendiğini dile getirdi. Makedonya'da verilen Türklük savaşında zor günler yaşandığını, Türklerin eğitimlerini sürdürebilmesi için ders kitabı bulmakta zorlandığını vurgulayan Altuntaş, "Türklüğün devam etmesi için Türkçe eğitim şart. Kosova'da olduğu gibi Makedonya'da da eğitim alanında sıkıntı yaşanıyor. Çocuklarımız kitap bulamıyor, zor şartlar altında elde edilen eski müfredat kitaplarını fotokopi çektirerek ders çalışabiliyor. Dış mihraklar bu bölgede her türlü oyunu yapıyor" dedi. 

Altuntaş, Balkanlar'daki çığlıklara kulak verilmesi gerektiğini, Müslümanlık ve Türklüğe karşı savaş olduğunu kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 18:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?