6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kitapevi zanlıları adliyeye sevk edildi

Samsun'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda öğrencilere ücretsiz olarak verilen kitapların dağıtım ihalesine fesat karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi.


İddiaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2008-2009 eğitim-öğretim yılında ilköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan öğrencilere ücretsiz ders ve çalışma kitabı dağıtması ile ilgili Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 12 Ağustos 2008 tarihinde düzenlediği ihaleye katılan 8 firmadan 2'si kitap dağıtım işini kazandı. Ancak Samsun'da bir yerel gazetede çıkan ihaleye fesat karışıldığı haberi, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nı harekete geçirdi. Haberi ihbar kabul eden Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ay süren takip ve izleme sonucu ihaleye fesat karıştırıp, fiyat kırarak kamunun zarar etmesine sebep oldukları iddia edilen 8 kitap dağıtım şirketi hakkında soruşturma başlattı. Yurt dışında bulunan bir firma sahibi dışında 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Osman O., Ahmet T., Şükrü A., Harun K., Mehmet D., Kenan A. ve İdris D., sorgulanmalarının tamamlanmasının ardından bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü açıkladı. Başsavcı Yetişir, Samsun'da kanun dışı bütün hareketlerin karşısında olacaklarını belirterek, "Yerel bir gazetede çıkan bir haber üzerine soruşturma başlattık. 4 ay süren takip sonucu operasyonu sonuçlandırdık. Kitap dağıtımında öğrencilerin mağdur olmaması için takip süresini uzatmak zorunda kaldık. Kitapların dağıtımı yapıldıktan sonra soruşturmayı derinleştirerek, ilgili kişileri gözaltına aldık. Ancak, soruşturma çok kapsamlı olarak sürdürülüyor" dedi.
Öte yandan, kitapevi operasyonunun Milli Eğitim Müdürlüğü ayağının ise araştırıldığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 17:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih taflan IP: 88.229.254.xxx Tarih : 27.11.2008 21:40:00

hem adamlara amelelik yaptırıyorlar hemde içeri alıyorlar bu adamlara mükafat verilmesi lazım kaç senedir kitap eksik veriliyor birileri çıkıp tam dağıtıyor adamlar içeri alınıyor demekki ihaleyi alamayanlar şikayet etmişler bu ortada nediyelim burası türkiye burda herşey olur. saygılarımla