2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kivi hasadına başlandı

Çarşamba'da, alternatif ürün olarak desteklenen kivinin hasadına başlandı.

Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, kivinin Çarşamba Ovası'nda yaygın olarak üretildiğini ifade etti.

"Fındık üretiminin fazlaca yapıldığı ovamızda bakanlığımızca da desteklenen alternatif ürünlerden biri olan kivi, üreticilerimiz tarafından yaygın bir şekilde üretilmeye başlanmıştı" diyen Akman, şöyle devam etti:

"Bakanlığımızca da desteklenen alternatif ürünlere teşvik edici çalışmalarımız devam edecek. İlçe genelinde bin 100 dönüm civarında kivi bahçesi tesis edilmişti. Kivi diğer ürünlere göre her yönden daha karlı bir üründür. Çünkü kivinin yetiştirildiği dönem süresince hastalık ve zararlılığı minimum düzeydedir. Muhafaza etmesi daha kolay bir ürün olmakla birlikte her geçen yıl talebi de artmaktadır. Bu sebepten dolayı üreticilerimizin pazarlama konusunda sıkıntı yaşamadığı bir üründür."

Bu yıl Çarşamba'da 2 bin 600 ton ürün hasadı beklediklerini belirten Akman, "Hasadı gerçekleştirilen ürünleri üreticilerin bir kısmı semt pazarında satışa sunarken bir kısmı da büyük marketlere satıyor. Bunun yanı sıra Adana ve Mersin illerinden de bölgemizde yetişen kivilere talep olması sevindirici bir durum. Sebze üretiminden yeterli kazancı elde edemeyen üreticimizin kivi üretimde yüzü gülüyor. İlerleyen yıllarda kivi talebinin artacağını ve üreticimizin de daha çok kar edeceğini düşünüyorum" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2013 Perşembe 14:31:40
Güncelleme :8 Kasım 2013 Cuma 13:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?