2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kız futbol takımı şapiyonaya hazır

Samsun Ticaret Kız Meslek Lisesi Futbol Takımı, Türkiye Şampiyonası'na katılmak için Çankırı'da yapılacak olan elemelerin hazırlıklarını sürdürüyor.


Trabzon'da yapılan turnuvada 3. ve Türkiye Şampiyonası'nda 9. olan Samsun Ticaret Kız Meslek Lisesi Futbol Takımı, Samsun'u temsilen 11 - 14 Şubat'ta Çankırı'da yapılacak olan gurup elemelerinin hazırlıklarına devam ediyor. Samsun adına 1997 yılında Ali Alanyurt'un kurduğu Samsun Gücü Bayan Futbol Takımı, Türkiye Şampiyonu olmuştu. Samsun Ticaret Kız Meslek Lisesi Futbol Takımı'nda amaç Çankırı'da yapılacak olan turnuvada gruplardan çıkarak Mersin'de yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'na katılıp bu başarıyı yakalamak.


Samsun Ticaret Kız Meslek Lisesi Futbol Takımı Antrenörü Arif İmamoğlu, takım olarak turnuvaya iyi bir şekilde hazırlandıklarını, Çankırı'da yapılacak olan turnuvadan başarıyla dönüp Türkiye Şampiyonası'na katılacaklarını söyledi. Takımında yetenekli 6 bayan futbolcusunun olduğuna değinen İmamoğlu, bu futbolcularının Yıldız Milli Futbol Takımı'na aday gösterildiğini, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda Türkiye'de kurulacak olan Türkiye Bayanlar Ligi için Samsun adına Bayan Futbol Takımı kurulacağını ve bu futbolcularının takımda yer alacağını umut ettiğini belirtti.


Takım Kaptanı Leyla Bayrak ise futbolun sadece erkek oyunu olmadığını, küçüklüğünden itibaren futbol oynadığını ve futbolu çok sevdiğini söyledi. Kendisinin futbol oynamasını çevresindeki insanların şaşkınlıkla ve olumlu bir şekilde karşıladığını belirten Bayrak, takım olarak amaçlarının bayan futbolunu en iyi yerlere getirmek ve en iyi şekilde temsil etmek olduğunu ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 12:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?