4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kızılay Genel Başkanı Samsun'da meydan okudu

Eski Genel Başkan Ertan Gönen’in yerine atandıktan sonra 7 Ağustos’ta yapılan genel kurulda tek aday olarak seçimlere giden ve 302 delegenin oyunu alarak Kızılay Genel Başkanlığı’na seçilen Talat Yılmaz, Samsun’da Kızılay Tıp Merkezi yapılması şartıyla Hazine’den 30 yıllığına kiralanan harabe binanın restorasyon çalışmalarının başlaması törenine katıldı.
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir’in girişimleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın destekleriyle imece usulü 6 ayda onarımı tamamlanacak binadaki restore çalışması kurban kesilmesiyle başladı.


Kızılay Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Milletvekili Cemal Yılmaz Demir’in ardından konuşan Kızılay Derneği Genel Başkanı Talat Yılmaz, 7 Ağustos’ta emanetin kendilerine devredildiğini söyledi. Yılmaz, "Milletimizin arzu ettiği yönde imkanları kullanmakla görevliyiz. Kızılay’a sahip çıkmak demek; tarihe, insanlığı, hayra, güzelliğe sahip çıkmak demektir. Kızılay hep ihtiyaç duyulan zamanda korumasız ve muhtaç insanların yardımına koşan, cephede, normal hayatta, afette bu görevi ifa eden bir kuruluş. Kızılay’dan başka da bu işi yapacak olan kuruluş yok. Bakan çok ama yapan az. Kızılay yapan bir kuruluş. Türk milletindeki yardımseverlik duygusunu ve imkanlarını organize eden bir kuruluş" dedi.


Kızılay’ın, varlığı olanların imkanlarını birleştirip ortaya eser çıkaran 136 yıllık bir kuruluş olduğunu hatırlatan Genel Başkan Talat Yılmaz, "Bu varolanlardan sağlanan imkanların birleştirilmesiyle muhtaç insanlara karşılıksız gıda, giyecek yardımı yapılıyor. Afet zamanlarında çadır, battaniye, soba, yiyecek, hazır yemek veriliyor. Yine bu organizasyon tıp merkezlerini ortaya çıkardı. Bu tıp merkezleri nadir kurumlardan, halk memnun. Bizim tıp merkezlerimizden de halk fevkalade memnun. Hem hizmetin kalitesi hem de keseye uygunluğu güzel. ’Muhtaç insanlardan da para alınır’ diye, ’öyle hortumlayalım’ diye bir kötü niyetimiz yok. Eğer para kazanıyorsak da bu para halkın hizmetine dönüyor " dedi.

Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, törenden sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
Yılmaz, bir gazetecinin, "Eski Genel Başkan Ertan Gönen görevden alındıktan sonra sizi mahkemeye vermiş, Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi de ihtiyati tedbir kararı almıştı. Bu karardan sonra genel kurula gidildi ve atandığınız Kızılay Derneği’ne, bütün delegelerin oyunu alarak 7 Ağustos’ta genel başkan seçildiniz. Mahkemenin kararına rağmen genel başkansınız. Sonuç nedir?" şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

"Kızılay Genel Başkanı Talat Yılmaz, Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin’le birlikte Kızılay Derneği’nde de incelemelerde bulundu. Personelle konuşan ve odalarda incelemelerde bulunan Yılmaz, "Odalar açık ve şeffaf olmalı. Değiştirin" talimatı verdi. Kızılay Kan Merkezi’nde, bir gazetecinin, "Tansiyonunuzu ölçtürmeyecek misiniz?" demesi üzerine de Yılmaz, "Ben bomba gibiyim, tansiyonunu ölçtürmeye ihtiyacı olanlar ölçtürsün" şeklinde konuştu.
Kızılay Derneği Genel Başkanı Talat Yılmaz, daha sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Omtel Tepe Otel’de düzenlenen Genel Merkez Kurulu Toplantısı ve Orta Karadeniz Şube Başkanları Bölge Toplantısı’na katıldı.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2004 Cumartesi 14:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?