6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kızılay Haftası kutlamaları

Türk Kızılayı Samsun Şubesi tarafından 'Kızılay Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Tekkeköy Atatürk İlköğretim Okulu'nda konferans verildi.


Türk Kızılayı Samsun Şube Koordinatörü Murat Kılıç, Tekkeköy Atatürk İlköğretim Okulu'nda verdiği 'Kızılay' konulu konferansta, öğrencileri Kızılay hakkında bilgilendirdi.

Türk Kızılayı'nın 140 yıldır halkın hizmetinde olduğunu, Türk milletinin yardımseverlik duygusunu dünyanın her tarafına din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın götürdüğünü söyleyen Kılıç, Türk Kızılayı'nın, tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tabi, kar amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşu olduğunu kaydetti.


Tekkeköy Atatürk İlköğretim Okul öğrencileri ise danışman öğretmenleri Esen Genç yönetimde okul bahçesinde Türk Kızılayı konulu program sergiledi. Program öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Okul Müdürü Ayhan Erdem ise Türk Kızılayı'nın yardımlarının karşılıksız olduğunu, yardım yapılabilmesi için de Kızılay'a destek verilmesi gerektiğini dile getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?