4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kızılay Tıp Merkezi devredildi

SAMSUN KIZILAY TIP MERKEZİ DEVREDİLDİ

Türk Kızılayı Samsun Şubesi bünyesinde hizmet veren Kızılay Tıp Merkezi Sağlık Bakanlığı’na devredildi.

2005 yılında Türk Kızılayı Samsun Şubesi'nin girişimleri sonucu hizmete giren Kızılay Tıp Merkezi, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı Genel Merkezi arasında yapılan protokol kapsamında devri yapıldı. Devir nedeniyle tıp merkezinde sağlık hizmeti işlemleri durduruldu.

Konuyla ilgili yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, tıp merkezini geniş bir katılım ve destek ile hizmete soktuklarını söyledi.

Ülkede yaşanan gelişmeler, sağlık sektörünün özel olarak hizmete vermenin zorlaşması, tıp merkeziyle ilgili gidiş hatlarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak aldığı bir karar olduğunu ifade eden Keskin, "Açıldığı günden bu güne kadar binlerce hastaya hizmet verdik. Amacına uygun hareket ettiğimiz, bize katkı sağlayan insanları mutlu edecek çalışmalara yaptığımız kanaatindeyim. İlkeli ve dürüst çalıştık. Biz bunu başarırken en önemli gücümüz toplumda bize karşı duyulan güvendi. Bu güvenle bunları yaptık" dedi.

Türk Kızılayı olan diğer hizmetlerin verilmesine devam edileceğini vurgulayan Keskin, şuan alınan karara karşı yapılacak hiçbir şey olmadığını, personelin devri konusunda ise bir gelişme şuan için olmadığını kaydetti. Bu arada, açıklama sırasında Başkan Keskin, duygulu anlar yaşadı.

SAMSUN KIZILAY TIP MERKEZİ DEVREDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 18:37:03
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 22:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?