2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kızılay'dan Filistin'e yardım

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Filistin'e toplam 220 ton ağırlığındaki insani yardım malzemeleri gönderildiğini söyledi.

Türk Kızılayı'nın Gazze'deki ihtiyaç sahiplerinin acısını dindirmek amacıyla bölgeye gönderdiği gıda kolileri Gazze'ye ulaştı. Bölgeye ilk etapta gönderilen 10 TIR'dan oluşan insani yardım malzemesi Türk Kızılayı ekipleri tarafından Filistin halkına ulaştırıldı.

Ankara'dan yola çıkan ve geçtiği rota üzerinde her yerde coşkuyla karşılanan yardım konvoyunun, Şam'da sevgi gösterileriyle karşılandığını belirten Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, yardımların Ürdün ve İsrail üzerinden Gazze'ye ulaştığını belirtti.

Keskin, "Binlerce ailenin 1 aylık temel ihtiyaçlarını karşılayacak olan ve toplam 220 ton ağırlığındaki insani yardım malzemeleri İsrail-Gazze sınırındaki Kerem Şalom Sınır Kapısı'nda Gazze'ye geçiş yaptı. Filistinli yetkililer ve Filistin halkı tarafından sevinç ve şükranla karşılanan yardımlar, bölgedeki acıları bir nebze olsun dindirecek" dedi. Keskin, yardımların aralıksız süreceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 23:53:30
Güncelleme :5 Ocak 2009 Pazartesi 23:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?