2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kızılay'ın kan bağışı toplama hedefi

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım, bölgelerinde 2008 yılında 25 bin ünite kan bağışı kabul ettiklerini belirterek, "2009 yılı hedefimiz ise 38 bin ünite kan bağışının yapılmasını sağlamaktır" dedi.


Türkiye'nin yıllık toplam kan ihtiyacının 1.5 milyon ünite kan olduğunu söyleyen Yıldırım, Türk Kızılayı'nın geçen yıl ise 660 bin ünite kan bağışı topladığını dile getirdi. 2005 yılında yıllık ortalama 350 bin ünite kan bağışı toplanıldığını belirten Yıldırım, "2005 yılından sonra yaptığımız yoğun çalışmalar sonucu bu sayıyı 2 katına çıkardık.

Ülkenin kan ihtiyacının yaklaşık yarısı karşılayabiliyoruz. Biz ülkenin kan ihtiyacının tamamını karşılamak istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız artarak sürecektir. Orta Karadeniz Bölgesi olan Samsun, Sinop, Amasya, Tokat ve Ordu illerinden toplam 25 bin ünite kan toplanıldı. Bölgenin ihtiyacı ise 80 bin ünite kandır. Bölge Kan Merkezi olarak, bölgenin kan ihtiyacının tamamını karşılıyoruz, diye bir iddiamız yok. İhtiyacı karşılamak üzere sürekli çalışıyoruz. Personel sayımızı artıracağız. Çeşitli kampanyalarla insanları gönüllü kan bağışçısı yapıyoruz" dedi.
2009 yılı bölgelerinde hedeflerinin ise en az 38 bin ünite kan bağışı toplamak olduğunun altını çizen Muhsin Yıldırım, her yıl ünite kan sayılarını artırarak hedefledikleri rakamlara ulaşacaklarına inandığını ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 17:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?