6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kızlarının adını ölümsüzleştirdiler

Samsun'da lenf kanserinden hayatını kaybeden üniversite öğrencisi kızlarını kaybeden Yavuz ailesi, çocukları çok seven kızları adına anaokulu yaptırmak için protokol imzaladı.


"Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" kapsamında Samsun Valiliği'nde protokol töreni düzenlendi.

23 Mart 2008 tarihinde lenf kanseri sonucu hayatını kaybeden İrem Yavuz'un annesi Şehnaz, babası Cengiz, kızlarının isminin yaşatılması için girişimde bulundu. Aile, ölen kızlarının çocukları çok sevmesi nedeniyle anaokulu yaptırmak için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Yapılan değerlendirme sonucunda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Bölümü'nde öğrenci iken kansere yenik düşen üniversite
öğrencisi İrem Yavuz'un isminin verileceği anaokulu yapımı onaylandı.

Mimarsinan İlköğretim Okulu bahçesinde yapılacak 4 derslik için Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile Cengiz Yavuz arasında protokol imzalandı. Cengiz Yavuz, "Kızım çocukları çok severdi. Erken yaşta hayata veda etti. Kızım için bir şeyler yapmak istedik. Anaokulu projesini görünce tereddüt etmeden karar verdik. Kızımın ismi ömür boyu bu okulda yaşacak. Çok mutlu ve gururluyuz" dedi.


Anne Şehnaz Yavuz, kızlarını çok özlediklerini, kansere yenik düştüğünü, ismini okula vererek ve yeni bir okul yaptırarak hayırlı bir işe imza attıklarına inandıklarını kaydetti.
İkinci protokol ise 7 yıl önce kardeşini kaybeden hayırsever Murat Özdemir ile imzalandı. Atakum ilçesi Bayındır İlköğretim Okulu binası içine 4 derslikli Atakum Belediyesi Fırat Özdemir Anaokulu yapımı kararlaştırıldı. Murat Özdemir, kardeşlerinin isminin anaokulunda yaşatılacağını bilmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.


Okul öncesinin bir kişilik gelişimi, yaşamla ilgili beceri ve bilginin alındığı dönem olduğunu hatırlatan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Hayatta önüne geçemediğimiz acıları sürekli yaşarak değil, isimlerini sonsuza kadar canlı bulundurmak değerli kılıyor. Atılan imza ile Türk toplumun geleceğine önemli bir katkı koymaktadır" dedi.
Her iki okulun çevre düzenlemesini ise Atakum Belediyesi üstlendi. Protokol törenine Atakum Kaymakamı Salim Demir, Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş ve Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli de katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 15:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?