2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

KKKA ilaçlamaları başladı

Samsun'da yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına tedbir amacıyla park ve bahçe ve meralar ilaçlanıyor.

Sıcakların başlamasıyla birlikte kendini gösteren keneler vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Daha önce Samsun'da KKKA hastalığı nedeniyle ölümlerin meydana gelmesi nedeniyle kene ısırması sonucu bulaşan hastalık için önlemler artırıldı. Şehir merkezinde de tedbir amacıyla ilaçlama çalışmaları başladı. Kırsal kesimlerde kene ısırması sonucu KKKA hastalığının bulaşması, vatandaşların da park bahçe ve meralarda yaz dönemi nedeniyle daha yoğun olacakları dikkat alınarak Atakum Belediyesi, uzman gözetiminde ilaçlama çalışması başlattı.


Yaklaşık 110 bin nüfusu bulunan ve yaz aylarında daha artan da merkez Atakum ilçesinde, belediye ekipleri özel ilaçlama firmalarıyla birlikte 60 park ve bahçede ayrıca piknik alanları, meralarda kenelerin öldürülmesi için ilaçlama yaptı. Vatandaşların özellikle çocukların yoğun olarak bulunduğu alanlarda ilaçlama yapan belediye ekipleri, ilçede tedbiri elden bırakmıyor. Uzman ekipler yaz ayı boyunca ise ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürecek.

Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Atalay Uludağ, ilçelerinde KKKA vakalarını görülmediğini, tedbir amacıyla uzman gözetiminde ilaçlamaların yapıldığını söyledi. Vatandaşların rahatlıkla park ve bahçe, piknik alanlarından yararlanması için ilaçlamaların yapıldığını ifade eden Atalay, ilçelerinde tehlike bulunmadığı ama ilaçlamanın amacının ön tedbir olduğunu vurguladı.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 12:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?