2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

KKKA'ya karşı 5 ton ilaç kullanıldı

Samsun'da 225 bin büyük ve 60 bin küçükbaş hayvan ile 75 bin işletme, kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı 5 ton ilaç ile ilaçlandı.


Samsun'da kene ısırması sonucu bulaşan KKKA hastalığına karşı çalışmalar sürdürülüyor. İl Tarım Müdürlüğü, kene mücadelesi çalışmaları kapsamında 225 bin büyükbaş, 60 bin küçükbaş ve 900 köydeki 75 bin işletmeyi ilaçlayarak önlem aldı. Banyo ve sırta dökme tekniği kullanarak yapılan ilaçlamalarda 2009 yılı içerisinde 5 ton ilaç kullanıldı. İlaçlama çalışmalarına 34 veteriner hekim, 35 veteriner sağlık teknisyeni ve 14 tarım danışmanı katıldı.


İl Tarım Müdür Vekili Kadir İspirli, Samsun'un KKKA hastalığına karşı riskli iller arasına alındığını, Vezirköprü, Havza, Asarcık, Ladik ve Kavak ilçelerinin riskli ilçeler arasında olduğunu söyledi. İlaçlama faaliyetleri için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 120 bin TL ödenek gönderdiğini dile getiren İspirli, 8 ton ilaç alımı gerçekleştirerek ikinci etap ilaçlama çalışmalarının başlayacağını vurguladı. Toplamda 13 ton ilaç kullanılacak ilaçlama çalışmalarının bu yıl tamamlanacağını belirten İspirli, özellikle eğitim çalışmalarının önemsendiğini, vatandaşların eğitimi için çalışmaların sürdürüldüğünü vurguladı

İha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 17:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?