3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Kobi'ler Samsun'da buluşacak

KOBİ'LER SAMSUN'DA BULUŞACAK

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) “Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı” çerçevesinde yürüttüğü “TR-83 ve TR-90 Bölgelerinde Kayıtlı İstihdamın Teşviki” adlı proje kapsamında 21-24 Haziran tarihleri arasında Canik Kültür Merkezi'nde “2. Karadeniz Ticaret Zirvesi”ni düzenleyecek.

KASİF Başkanı Osman Reis, 26-29 Mayıs tarihleri arasında Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenledikleri “1. Karadeniz Ticaret Zirvesi”nin ardından bölgede bulunan 10 (Amasya, Çorum, Samsun, Tokat, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Trabzon) ildeki KOBİ'lerin Samsun'da da ürünlerini sergileyeceklerini söyleyerek, “Geçen hafta Trabzon Dünya Ticaret Merkezinde yaklaşık 150 firmanın ürünlerini sergilediği ve ikili iş görüşmeleri yaptığı '1.Karadeniz Ticaret Zirvesi'ni gerçekleştirdik. Trabzon'da düzenlediğimiz zirve her açıdan olumlu geçti. Firmalar zirveden memnun ayrıldı. Bundan sonraki hedefimiz Samsun'da 21-24 Haziran tarihleri arasında düzenleyeceğimiz '2.Karadeniz Ticaret Zirvesi'nde de aynı başarıyı yakalamak olacak. Zirveyi 21-24 Haziran tarihleri arasında Canik Kültür Merkezinde yapacağız” dedi.

FİRMALARA STANTLAR ÜCRETSİZ VERİLECEK

Reis, Samsun'da düzenlenecek olan “2.Karadeniz Ticaret Zirvesi”nde de stantların firmalara ücretsiz verileceğini belirterek, “Trabzon'da stant açan firmalarımız Samsun'da stant açamayacak. Hedefimiz her iki zirve de 300 firmaya stant açtırarak ürünlerini tanıtma imkanı sağlamak. Zirveye katılan firmalar ikili iş görüşmeleri yaparak yeni bayilikler verme. İş fırsatları yakalama imkanları bulacak. Böylece, kayıtlı KOBİ'lerin yeni pazar ve tedarikçiler ile tanışmasına, pazar paylarını büyüterek güçlenmesine katkıda bulunmayı umuyoruz. Zirveye katılacak firmalar KASİF'e bağlı derneklerimizden başvuruda bulunabilirler. Başvurularımız başlamıştır” şeklinde konuştu.

Osman Reis sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nın (Instrument for Pre Accession-IPA) 'İnsan Kaynaklarını Geliştirme' bileşeni kapsamında 'Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı' geliştirilmiştir. AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı SGK tarafından yürütülüp izlenmektedir. Projemiz bu programda TR-83 ve TR-90 Bölgelerinde Kayıtlı İstihdamın Teşviki' adı altında yürütülmektedir. Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), Karadeniz İş Adamları Derneği (KARGİD) ve Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) proje ortakları olarak bulunmaktadırlar.”

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2011 Salı 11:28:04
Güncelleme :31 Mayıs 2011 Salı 17:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?