5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

KOBİ'lere 1.5 milyar YTL kredi

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, iktidarlarıyla birlikte ülke ekonomisinin can damarını oluşturan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler'e (KOBİ) bakış açısının yenilendiği söyledi. 

Milletvekili Suat Kılıç, KOBİ'lerin üretim, ürün ve hizmetlerinde kalite ve verimliliği artırmak, teknolojik düzeylerini yükseltmek, pazar paylarını büyütmek ve uluslararası pazarlara açılmalarını sağlayabilmek amacıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarından KOSGEB'in yeniden yapılandırılmasının ardından KOBİ'lere 1.5 milyar YTL kredi verildiğini kaydetti. KOSGEB'in verdiği desteklerin yeni bir anlayışla ele alınması sonucu desteklerin çeşitlendirilerek yaygınlaştırıldığını ve 54 bin KOBİ'ye ulaşıldığını dile getiren Suat Kılıç, "KOBİ'leri küresel rekabete hazırlamak amacıyla kurulan KOSGEB'in, yeniden yapılandırılması kapsamında; bürokrasiyi ve hiyerarşiyi ortadan kaldırarak yatay ve sahaya dönük organizasyon modeline geçildi" dedi. 

Yapısal değişikliklerin ardından destekleme sisteminde köklü bir değişikliğe gidildiğini, daha önceden KOBİ'ler istediği desteği seçebilirken, geliştirilen yeni sistemde öncelikle KOBİ'lerin analizinin yapıldığını ve ihtiyaçlarına göre desteklerin belirlenmesi modelinin seçildiğini hatırlatan Kılıç, "Bu kapsamda 1990-2002 yılları arasında yani 12 yılda toplam sadece 4 bin 100 KOBİ'ye ulaşılabilmişken, 2004-2005 yılında tüm Türkiye'de gerçekleştirilen saha araştırması çalışmasıyla yaklaşık 54 bin işletmenin analizi gerçekleştirilmiştir. 54 bin işletme bir veri tabanına aktarılarak, stratejik yol haritaları hazırlamaları istenmiştir. Bu süreçte KOBİ'lerin finansal sorunlarına çözüm bulmak amacıyla alternatif finansman modelleri uygulandı ve bankalarla protokoller imzalandı. KOSGEB KOBİ'lere AK Parti iktidarından önceki 12 yılda sadece 30 milyon YTL ekonomik destek sağlarken, bu rakam bizim iktidarımızda 3.5 yılda 1.5 milyar YTL'ye ulaşmıştır. Hükümetimiz KOBİ'lerin yanındadır. Bu sayede de Türkiye'deki işsizlik oranı düşmektedir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2006 Salı 14:48:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?