2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

KOBİ'lere 30 milyon destek

KOBİ'LERE 30 MİLYON DESTEK

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın KOBİ'lere toplamda 30 milyon lira destek sağlanacağı müjdesini verdi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) bilgilendirme toplantısı Yelken Kulüp'te gerçekleştirildi. Toplantıda KOBİ'lere toplamda 30 milyon destek sağlanması amaçlanan "İşletmelerin Rekabet Gücünün Artırılması ve Dışa Açılmalarına Mali Destek Programı" Vali Güzeloğlu tarafından tanıtıldı.

OKA'nın Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun'u bir çatı altında toplayan, ortak amaçlar etrafında buluşturan, kalkınmada ortak bir enerjiyi oluşturmayı amaçlayan bir ajans olduğunu belirten Güzeloğlu, Türkiye ölçeğinde kurulu ajanslar içinde OKA hibe teklif çağrısını 2009 yılında yapabilen, gerçekleştirebilen ve bu başarıyı kamuoyuyla paylaşan ajanslardan biri olduğuna dikkat çekti.

Proje dahilindeki dört ilin için 2009 yılının son gününde büyük bir fırsatın paylaşıldığını kaydeden Güzeloğlu, "Proje için teklif çağrıları bugünden başlayarak mart ayında sona erecektir. 29 Mart tarihine kadar devam edecek süreçte OKA eş finansmanla doğrudan yaklaşık 15 milyon TL ve hibe karşılığı eş finansmanla birlikte 30 milyon TL bir katkı, katma değeri dört ile Orta Karadeniz Bölgesi'ne, KOBİ'lere aktarılacak" dedi.

Projenin KOBİ'leri güçlendirmek ve geliştirmek amaçlı olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Bu süreç 2010 yılında yeni proje ve hibe çağrıları ile daha da artacak ve güçlenecektir. Dört ilimizin ortak stratejileri kamu, yerel sivil, özel ve tüm kesimlerin birlikte hareket etmeleri zorunludur. Kalkınma Ajansı tamamlayıcı, tanımlayıcı ve geliştirici bir işlev sunar. Bugünden itibaren uzmanlarımız dört ilimize yayılacak amacı, anlamı en ücra köşe ve kişiye kadar ulaşacaktır. KOBİ çağrısını, teklif çağrısını, hibe programını anlaşılabilene kadar aktaracaklardır. Yorulmak ve yılmak yok. Ülke adına yapılacak ve ortaya konulacak önemli ve değerli bir çabanın başlangıç aşamasındayız" diye konuştu.

OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, proje limitlerinin en düşük 20 bin, en yüksek 400 bin TL tutarında olacağını belirtti. Toplantıya AK Parti Tokat Milletvekili Osman Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, üye il belediye başkanları ve yardımcıları, il genel meclis başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

KOBİ'LERE 30 MİLYON DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 18:37:00
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 18:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?