2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Koç görevine hızlı başladı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından atanan Türkiye'nin tek bayan Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, kapı kapı dolaşıp personelle tanışarak, müdürlüğe çeki düzen için tespit yaptı.


Türkiye'nin ilk bayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından atanan Türkiye'nin tek bayan Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, görevine hızlı başladı. Toplantılar düzenleyen, ilin eğitim durumu hakkında detaylı bilgi edinmeye çalışan Koç, mesai arkadaşlarıyla da tanışmayı ihmal etmedi. Valilik binası içerisinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kapı kapı dolaşan Koç, personelle tokalaştı, hal ve hatırlarını sordu, görevleri hakkında bilgi aldı. Personel tarafından sıcak karşılanan Koç, odalarda
gördüğü eksiklikleri tespit etti ve arşivlerde incelemelerde bulundu.


Görevini 'bayan veya erkek' olarak değerlendirmediğini, amacının eğitimde Samsun'un bulunduğu seviyeyi daha üst yerlere taşımak olduğunu belirten Hülya Ertürk Koç, hedefleri arasında okul öncesi eğitime öncelik vermek olduğunu söyledi. Bir anne, ev hanımı, bayan olmanın farklı bir bakış açısı kattığını ve çalışmalara bunun uygulama olarak yansıyacağını ifade eden Koç, görevinin sorumluluğunun farkında olduğunu, bayan gözüyle başarılı çalışmalar yapmak için çalışacaklarını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 17:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?