2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Koç'tan Burma'ya ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Haluk Koç, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'ya 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.


Başkan Burma'ya ilk kez hayırlı olsuna geldiğini ifade eden Milletvekili Koç, "Nisan ayı içerisinde sayın Genel Başkanımız ile birlikte geldiğimiz günü saymıyorum. Bugün 'hayırlı olsun' demek için buradayım. Başkanımızın dürüst kişiliği, olumlu yapısı Atakum'a geçmişte olduğu gibi bugün de önemli katkılar sağlayacaktır" dedi. Koç'a ziyaretinden kaynaklı teşekkür eden Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ise, "Sayın Hoca'mızın bizi ziyaret ederek onurlandırmasına teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Koç'un ülke gündemi üzerine yaptığı açıklamaları yakından takip ettiğini söyleyen Başkan Burma, özellikle 'kuşa bak' sözüyle anlattıklarını çok sevdiğini dile getirdi. Burma şöyle konuştu: "Açıklamalarınızda yaptığınız tespitleri yakından takip ediyor ve gerçekten de sade, halkın anlayabileceği türde önemli ve gerçekçi buluyorum. Sizin de dediğiniz gibi kötü bir dönemdeyiz. Ben, yaşamım boyunca bu kadar çaresiz kalındığını görmedim. Bu makamda, bunu çok içim yanarak, parçalanarak, üzülerek görüyorum. Her gün yüzlerce insanın sıkıntısını dinliyorum ve onlara çare olamamanın ezikliğini yaşıyorum."

Türkiye'nin sosyal devlet yapısından hızla uzaklaştığının altını çizen Başkan Burma, bu konunun gündeme gelmesini talep etti. Başkan Burma, "Ne yapaylım yapalım bu ülkede sosyal devleti kuralım, bir sosyal anlayış oluşturalım. Açta açıkta kalan insanlarımıza yardım edelim. İnsanlarımızı, ülkemizi bu kötü gidişattan kurtaralım. Bunun için de bir siyasi seferberlik lazım. Bu bataktan çıkmalıyız, buna ihtiyacımız var. Bence muhalefet partileri büyük bir çaba içerisinde olmalı. Büyük bir projeye ihtiyaç var. Toplum çöküşe gidiyor, Türk insanının güzel yapısı, onurlu yapısı bozuluyor" diye konuştu.


Başkan Burma'nın sözlerine katıldığını ifade eden CHP Samsun Milletvekili Halik Koç ise, "Sosyal devlet yapısının zedelenmesi, siyasi bir soncu da peşinde getiriyor. Muhtaç hale getirdiğiniz o kitlelere sadaka vererek bağımlı hale getiriyorsunuz. Bu bir gerçek. İşsiz vatandaş geçimini sağlayamıyor, sorgulama kültüründen yoksun, 'neden iş bulamıyorum, neden açım' diye muhtaçlığını sorgulamıyor. İşte sosyal devleti böyle tarif ederek kendi siyasetlerine bağımlı hale getiriyorlar" şeklinde konuştu.
Milletvekili Koç ve Başkan Burma daha sonra ülke gündemine ilişkin konuları ve Atakum ile ilgili projeleri görüşerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 15:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?