2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kokainle yakalan şahısa 7 yıl

Samsun'un Kavak ilçesinde kokainle yakalanan şahıs, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın son duruşmasında, tutuklu sanıklar Ümit Ç. (29) ve Gökhan Ç. (19) hazır bulundu.

Duruşmada olayla bir ilgisinin bulunmadığını savunan Gökhan Ç., kendisinin lastik tamircisi olduğunu ve İstanbul'a giden Ümit Ç.'nin yolda aracı kaldığında yardım etmesi için kendisini de İstanbul'a götürdüğünü, geri dönerken araçta uyuşturucu olduğunu bilmediğini ileri sürdü. Suçunu itiraf eden Ümit Ç. ise, Gökhan Ç.'nin suçsuz olduğunu söyleyerek, "Gökhan'ın
uyuşturucudan haberi yoktu. 18 yıldır uyuşturucu kullanıyorum. İstanbul'a gittiğimde Tarlabaşı'ndan esrar almak istedim. Bana ucuz kokain olduğunu söylediler. Ben de bin 500 TL değerinde 30 paket halinde kokain aldım. Bunun 3 paketini İstanbul'da içtim. Geri kalan 27 paketi Samsun'a kendim için getiriyordum. Yolda polis bizi yakaladı. Çok pişmanım" dedi.
Mahkeme heyeti, Ümit Ç.'yi uyuşturucu ticareti suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırırken, Gökhan Ç.'nin ise beraatına ve tahliyesine karar verdi.
Kavak İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, yaklaşık 4 ay önce 19 Mayıs Mahallesi İstasyon Işıklar mevkisinde 55 BC 771 plakalı otomobilde yaptıkları aramada 27 küçük paket halinde 13.60 gram kokain ele geçirmiş ve otomobilde bulunan Ümit Ç. (29) ve Gökhan Ç. (19) gözaltına alınmıştı. Zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 18:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?