2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Köksal Toptan Havza'da

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Atatürk'ün Havza'da yaptığı ilk 'Milli Mücadele Mitingi'nin 90. yılı anısına düzenlenen temsili mitinge katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkmasından sonra Milli Mücadele yolunda ilk durağı olan Samsun'un Havza ilçesinde yaptığı mitingin 90. yılı düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. 90 yıl önceki ruhu yansıtmak üzere temsili Havza Mitingi düzenlenirken, temsili mitinge TBMM Başkanı Köksal Toptan, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni, Fatih Öztürk, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda Havzalı
katıldı. Helikopterle geldiği Havza'da şehir stadında karşılanan Köksal Toptan, kentin girişinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar protokol eşliğinde temsili yürüyüşe katıldı.


Samsun'da bağımsızlık ateşini yakan Atatürk'ün Havza'ya gelerek kurtuluş mücadelesinin planlarını yaptığını söyleyen Toptan, "Diriliş tohumlarını atan Havza, milletin kaderini değiştiren, tarihte yeniden güçlü bir ülke olarak yer almamızı sağlayan bağımsızlık yürüyüşüne tanıklık etmiş kahraman bir ilçemizdir" diye konuştu.


Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan hain emeller besleyenlerin bulunduğunu ifade eden Köksal Toptan, "Milletimizin huzurunu, barışını ve kardeşliğini mayınlamaya çalışan, bunun için her türlü terör eylemini sahneye koyanlar bulunmaktadır. Bu hain saldırılarla geçtiğimiz perşembe günü Hakkari Çukurca'da 6 evladımızı şehit verdik. Vatanın bölünmez bütünlüğü koruma uğruna aziz canlarını kaybeden şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum.


Milletimizin yüreğini yaralayan bu tür saldırıları yapanların şunu çok iyi anlaması gerekir ki, bu milleti bölmeye, parçalamaya, ayrıştırmaya hiç kimsenin gücü yetmemiştir, bundan sonrada yetmeyecektir. Bu toprakları vatan yaparken Çanakkale'de 250 bin şehit verirken, İnönü'de Dumlupınar'da, Sakarya'da zafer kazanırken millet olarak hep beraberdik. Bizi ayakta tutan, büyük millet olmamızı sağlayan, etle kemik gibi ayrılmaz olan şey; tarihin çetin sınavlarından geçen birlik, beraberlik ve bağımsızlık ruhumuzdur" diye konuştu.


Havza'nın cumhuriyet tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Güzeloğlu da, "Havza, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Anadolu topraklarına adım attığı günden itibaren yanında olan, destek veren ve ilk cüreti gösteren içedir" dedi.


Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen temsili mitingde Atatürk'ü Orkun Gürsen canlandırırken, Toptan temsili mitingi izledikten sonra Atatürk Evi Müzesi'ni gezdi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 14:27:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?