2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Köksal Toptan Samsun'da

Samsun'da bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, 81 ilden gelen öğrenci temsilcilerinin ilgisiyle karşılaştı.

Huzurevini ziyaret eden TBMM Başkanı Toptan, 100 yaşındaki huzurevinin en yaşlısı Fetiye nineye uzun yaşamanın sırlarını sordu.

Samsun'daki "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" kutlamaları katılan TBMM Başkanı Köksal Toptan, öğle yemeğini Canik Belediyesi Toptepe Tesisleri'nde yedi. Yemek sırasında 81 ilden gelen öğrenci temsilcilerinin ilgisiyle karşılaşan Toptan'dan imza almak için öğrenciler birbirleriyle yarıştı.
 

Köksal Toptan, öğrencilerin talepleri üzerine üzerlerinde bulunan tişörtlerini imzaladı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Toptan'a mini Atatürk heykeli hediye ederken, Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas
ise Sema-Cengiz Büberci Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin yaptığı yöresel el dokumasını hediye etti.
 

Yemeğin andından İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden Köksal Toptan, burada kalan yaşlıların hatırlarını sorup onlara çiçek verdi. Huzurevinin en yaşlısı olan 100 yaşındaki Fetiye Tiryaki ile yakından ilgilenen Toptan, yaşlı kadına uzun yaşamının sırlarını sordu. Toptan huzurevinde yaptığı konuşmada, "Daha iyi şartlarda yaşıyor olmanız bizim için çok önemli.
Çok önemli bir söz var: Yaşamak için yaşlanmak gerekir. Çok şükür ki, devletimiz geçmiş yıllara oranla yaşlısına, özürlüsüne, ihtiyaç sahibine çok daha önem veriyor. Yaşlılarımız çok daha iyi ortamda bakılması için çalışmalar sürüyor. Samsun bu manada Türkiye'ye örnek olacak imkanlara sahip" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 19:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?