26
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Köktaş: Rant için eleştiriyorlar

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, bazı çevrelerin, sırf siyasi rant elde edebilmek için sağlık hizmetlerinde yeni bir dönem başlatan bu düzenlemeleri insafsızca eleştirdiğini söyledi.

Fuat Köktaş, yaptığı açıklamada, "Sağlıkta Dönüşüm Projesi" kapsamında iki yeni düzenlemenin geçtiğimiz günlerde hayata geçtiğini hatırlatarak, "Bu düzenlemeler öncelikle SKK’lı hastalara, SKK eczanelerinin dışında kurumla anlaşma yapan tüm eczanelerden ilaç alma imkanı getirdi. Şuana kadar Türkiye genelinde SKK ile anlaşma yapan eczanelerin sayısı 15 bini buldu. Ancak üzülerek görüyoruz ki, bazı çevreler sırf siyasi rant elde edebilmek için, sağlık hizmetlerinde yeni bir dönem başlatan bu düzenlemeleri insafsızca eleştirmeye devam ediyor" dedi.

Uygulamanın ilk günlerinde hastane kapılarında ve eczane önlerinde oluşan kuyrukların beklenmedik bir durum olmadığını vurgulayan Köktaş, "Dolayısıyla bu günlerde hastane ve eczanelerde karşılaştığımız güçlüklerin bizim açımızdan sürpriz olan tarafı yoktur. Bu günler uygulamanın ilk günleridir. Hem sağlık personeli hem de vatandaşlarımız açısından uygulamaya alışma günleridir. Sistem birkaç hafta içinde yerli yerine oturduğunda hastane kapılarında da eczane kapılarında da kuyruk döneminin kapandığına hep birlikte tanıklık edeceğiz. Yanı yeni sistemin yerine oturması için biraz zamana ihtiyaç vardır. Gerek kurumlardan, gerek eczanelerden ve gerekse hastalarımızın bilgi eksikliğinden kaynaklanan sıkıntılar bu sürü içinde aşılacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2005 Perşembe 12:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?