6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Köktaş 3 aylık faaliyetlerini anlattı

Samsunspor Kulübü Başkanı Fuat Köktaş, görevde bulundukları 3 aylık süre içinde yaptıkları faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

Yönetim kurulu olarak 3 aylık süre içinde Samsunspor'un içinde bulunduğu idari ve ekonomik sıkıntıları aşmak adına önemli adımlar attıklarını, bu süre içinde kısa, orta ve uzun vadeli planlar yaparak kulübü geleceğe taşımak adına özverili çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Köktaş, bu yıl ligi ilk 10 takım arasında tamamlamak istediklerini ve
gelecek yıllarda başarılı olabilecek bir takım kurduklarını söyledi.


Nuri Asan Tesisleri'nde ulusal ve yerel gazetelerin ve ajansların üst düzey yöneticileri ve spor muhabirleriyle birlikte kahvaltı yapan ve kahvaltı sonrasında görevde bulundukları 3 aylık süre içinde yaptıkları faaliyetler hakkında geniş açıklamalarda bulunan Köktaş, kulübü hangi şartlarda devraldıklarını ve bugün hangi durumda olduklarını ortaya koydu. Banka Asya 1. Lig'de mücadele eden kulüplerin arasında borç yükünün en ağır olduğu takımın Samsunspor olduğunu kaydeden Başkan Köktaş, kulübü 29.5 milyon YTL borçla devraldıklarını, 3 aylık süre içinde 2.2 milyon YTL borç ödediklerini ve borcun 27.3 milyon YTL'ye düştüğünü söyledi. Bunun bilinen borçlar olduğunu, başkan olarak kulübün borcunu net olarak kendisinin de bilmediğini belirten Fuat Köktaş, "İddia ve federasyondan gelirimiz yok. Çünkü hacizli. Alacaklılar kulübü icraya vermişler, haciz ve temlik koydurmuşlar. Faizler ve avukat paraları da işin içine girdiğinde borç yükünün artacağını görüyoruz. Onun için net borcumuz şudur diyemiyorum.

Zaman zaman gelirlerimiz oluyor ama onlar da hacze yakalanıyor. Bizim bu seneki amacımız, futbolcu ve personel alacaklarını düzenli bir şekilde ödeyip, kulübü kazasız belasız gelecek sezona taşımaktır. Bugünden sonra sezon sonuna kadar muhtemelen 3.5-4 milyon YTL'ye ihtiyacımız var. Bu para bizi sezon sonuna taşır" dedi.


Samsunspor'un şu anda 34 lisanslı futbolcusu bulunduğunu, sözleşmelerin 2 ila 4 yıl arasında olduğunu hatırlatan Köktaş, gelecek sezona rahat gireceklerini, sözleşmelerin en az 2 yıllık olması sebebiyle sıkıntı yaşanmayacağını belirtti. Samsunspor'un geleceğinin iskeletini oluşturduklarını, genç ve yetenekli futbolculardan kurulu bir ekip yaptıklarını hatırlatan Köktaş, "Biz lige çok zor şartlarda başladık. Herkes bizim hangi şartlarda göreve geldiğimizi biliyor. O zaman da söyledik, şimdi de söylüyorum. Bizim bu seneki hedefimiz; ligi ilk 10 takım arasında bitirmektir. Asıl amacımız, gelecek yılların takımını kurmaktı ve biz o amaca uygun bir katım kurduğumuza inanıyoruz. Gelecek sezon ligde iddialı bir Samsunspor olacak" diye konuştu.


Sezon başında Samsunspor'a karşılıksız yardımda bulunan 4-5 iş adamına teşekkür eden Köktaş, bu iş adamlarının dışında hiç kimseden karşılıksız bir yardım almadıklarını, yapılan yardımlar karşısında statta ya da Samsunspor dergisinde reklam yaptıklarını, kombine bilet verdiklerini dile getirdi. Başkan Köktaş, mali açıdan yaptıkları çalışmaları da şöyle özetledi: "3 aylık süre içinde 3 milyon 90 bin 750 YTL toplam gelirimiz, 3 milyon 808 bin 600 YTL de giderimiz oldu. Kendi sahamızda oynadığımız 4 maçta toplam 43 bin YTL gelir elde ettik ama bu gelir masrafları bile karşılamadı ve zarar ettik. Maalesef maç gelirimizde zarar ettik. Sezona başlayabilmek için lisansa engel olan (tahtaya düşen) 1 milyon 968 bin 480 YTL temlikli futbolcu borçlarına karşılık 1 milyon 444 bin 900 YTL ödeme yaptık, futbolcu ve avukatlarıyla görüşüp anlaşma sağladık ve yeni lisansları çıkardık. Kulübün en büyük miktarı teşkil eden 14 milyon 200 bin YTL vergi borcunu çıkan yasa sonucu 10 yıl süre ile yapılandırdık ve bugüne kadar 90 bin YTL ödeme yaptık. 1 milyon 652 bin YTL olan SSK borçlarını 10 yıl süre ile yeniden yapılandırıp, cari ay primleriyle beraber bugüne kadar 93 bin 100 YTL ödeme yaptık. TEDAŞ'a olan 300 bin YTL tutarındaki elektrik borçlarımızı yapılandırıp taksitlere bağladık ve 10 bin 814 YTL ödeme yaptık. 19 Mayıs Stadı'na 50 bin YTL harcayarak, UEFA kriterlerine göre yeniden düzenledik. Tekkeköy'deki irtifa hakkı Samsunspor'a ait olan arazinin inşaat ruhsatını çıkardık. Yerini düzenleyip, bu araziye yeni bir spor
kompleksi inşaatı başlatacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 14:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?