6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Köktaş ilk yarıyı değerlendirdi

Samsunspor Kulübü Başkanı Fuat Köktaş, ilk yarı hedeflerini yakaladıklarını belirterek, "Ancak daha da iyi olabilirdi" dedi. Takımdaki futbolcularla 2. yarıya devam edeceklerini ifade eden Köktaş, adaylık konusu için konuşmanın ise erken olduğunu kaydetti.


Başkan Köktaş, takımın ilk yarı performansı, ikinci yarıdan beklentileri ve yapılacak olağan kongrede aday olup olmayacağı hakkında İHA'ya değerlendirmelerde bulundu. Takımın başına geldiklerinde ilk hedeflerinin Samsunspor'un içinde bulunduğu maddi sıkıntıları aşmak, futbolcu transferlerini gerçekleştirmek ve federasyon borçlarını ödemek için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Köktaş, "Bu anlamda takımın önündeki engelleri aştık, teknik heyetimizi göreve getirdik ve lige başladık. Biz her zaman şunu söyledik, takımın bu yıl şampiyonluk hedefi yok. Amacımız takım olmak, istikrarı yakalamak, 20 ve üzerindeki puanla ilk yarıyı bitirmek. İlk yarı olarak hedefimizi yakaladığımızı düşünüyorum. Daha iyi de olabilirdi. Çok iyi oynadığımız ve kaybettiğimiz maçlar da var. Puanımız biraz daha fazla olabilirdi. Takım olma ruhunu daha üst seviye çıkartarak, kamp çalışmalarını iyi değerlendirerek ve aynı futbolcularla ikinci yarıya devam edeceğiz" dedi.


Samsunspor'un 1. derecedeki sıkıntısının maddi sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Başkan Köktaş, "Borç yüküyle karşı karşıyayız. Bizim zorlandığımız dönemlerde şehirden bir çıkış yolu aramak durumundaydık. Çaldığımız kapılar ilk anlamda bizlere cevap vermedi. Samsun'da bulunan kamu kurum ve kuruluşlarından destek bulamadık. Sıkıntılarımızda Samsunlu bazı işadamlarımız bize destek oldular. Onların gücü ve desteğiyle, yönetimin gayretiyle bugünlere kadar gelebildik. Bu zaman sırasında futbolcularımızın serbest kalmaması adına bir hamle yapmamız gerekiyordu. Bu da takımın önünü açmaktı. Bunu da genel kurul kararıyla yapacaktık. Olağanüstü genel kurulda kimse yönetime sahip çıkmayınca, biz mecburen Dernekler Yasası'nın koymuş olduğu kural gereği yönetimimize olağan kurula kadar devam etmek durumunda kaldık" diye konuştu.


Olağan genel kurulda aday olup olmayacağı ile ilgili soruya ise Başkan Köktaş, "Bu soruya cevap vermek için daha erken bir zaman. Olmayacağız, dersek yine kimse çıkmaz, yük üzerimize kalır. Olacağız, dersek belki paranın ekonomik kaynağını üretmiş, garantiye koymuş olan insanların da önünü kapatmış oluruz. Buna hakkımız yok" şeklinde cevap verdi.


Başkan Fuat Köktaş, hakemler konusuna ve başlatılan kampanyayla ilgili olarak ise, "Hakemler de insandır. Verdiği kararlar tartışılabilir. Hatalar olacaktır. Önemli olan niyettir. Hakemlerle ilgili çok büyük problemler yaşayan kulüp değiliz. Başlatılan kampanyayla ise insanlarımızın hem parasını hem de gönlünü alıyoruz. İnsanlarımızı ziyaret ettikçe az da olsa desteğimizi alıyoruz. Dünyada ve Türkiye'de bir ekonomik kriz var. Bu nedenle biz herkese fazla bir yük olmaktan değil, yükü dengeli tabana yaymak gayreti içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 11:40:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?