6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Komedi oyunu yoğun ilgi gördü

Samsun'un Bafra ilçesinde, Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi tarafından sahnelenen 'Dokuz Canlı' adlı komedi oyunu büyük ilgi gördü. 

Bafra Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi tiyatro oyuncuları, 2 perdelik 'Dokuz Canlı' adlı komedi oyunu ile ilk defa seyirciyle buluştu. Tiyatrocular, 2 saat süren 'Dokuz Canlı' oyunu ile izleyicilere neşeli dakikalar yaşattı. Yaklaşık 300 kişinin seyrettiği oyunda izleyiciler, yapılan esprilere gülmeden kendilerini alamadı. Ziynet Efe'nin yönetmenliği ve oyunculuğunu yaptığı tiyatroda, Sakatlar Derneği Bafra Şubesi üyeleri Mehmet Efe, Sebahattin Gürgür, Alaattin Gürgür, Neşe Taş, Emel Albaz, Nuri Demir ve Mustafa Yılmaz, sahnedeki performanslarıyla büyük beğeni topladı. 

Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkanı İsmail Tabak, 5 yıllık başkanlı döneminde çok sayıda faaliyet yaptıklarını belirterek, "En son yaptığımız proje çalışması ile 32 tane arkadaşımıza web tasarımı grafiği ve muhasebe kursu ile balık ağı AB projesi hazırladık. 'Dokuz Canlı' tiyatroyu ise 3.5 ayda hazırladık. Tiyatroda şive değişikliği yaptık ve bu oyunu bizden başka kimse yürütemez. Civar il ve ilçelere tiyatro konusunda turne yapmayı düşünüyoruz" dedi. 

Tiyatroyu Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Yakup Beyazer, Bafra 75. Yıl Huzurevi Müdürü Muzaffer Şahin, Bafra Terörle Mücadelede Mağdur Olan Aileler Derneği Başkanı Saadet Var ve Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat da izledi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 15:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevgi DEĞİRMENCİ IP: 88.248.25.xxx Tarih : 15.04.2008 13:16:31

Oyun seyredilmeye değer, doğallığı ve sadeliği ile seyirciyi mest etti. Kim demiş sakatlar oynayamaz diye:) bu oyun engelli ve engelli olmayanların beraber çalıştıkları ve en güzel entegrasyonlardan birini gerçekleştirdiği bir tiyatro. Başarılarının devamını dilerim. oyundan bir alıntı : DADİ DADİ ADİİİİİİ. :)