4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kömür denetimleri artırılıyor

KARADENİZ'DE KÖMÜR DENETİMLERİ ARTIRILIYOR

Samsun'da Karadeniz'in temiz havası ve doğasının korunması için kış sezonunun yaklaşması nedeniyle kömür nakliyesi ve kullanımında denetimler sıklaştırılıyor.

Karadeniz'in temiz yayla havası, doğası ve denizinin korunması için çeşitli çalışmalar yürütülürken, 2009-2010 yılını yıllık mikrogram metreküp hesaplamasında kükürtdioksit 15, partiküler 35 ile hava kirliğini en az yaşanan iller arasında kapatan Samsun'da kirlilik önlem çalışmaları hızlandırıldı. 2009 yılında toplamda 1 milyon 200 bin ton ithal kömür Samsun limanlarından Türkiye'ye girişi yaparken, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü kömürlerin yakım şartlarına uygun olup olmadığını denetliyor. 2010-2011 sezonunda ayrı oranda kömür ithali beklenirken, bu zamana kadar 600 bin ton kömür Türkiye'ye giriş yaptı. Yapılan denetimlerde kömürlerin kalite oranlarını uygun görülürken, yetkililer ise özellikle ithal kaliteli kömür kullanmasının önemini belirtiliyor.

İl Çevre ve Orman Müdürü Ömer Albayrak, ülkenin kömür ihtiyacı için sevkiyatlarının devam ettiğini, denetimlerin yapılarak uygunluk kontrolünden geçirildiğini söyledi. Samsun limanlarında 2009 yılında 1 milyon 200 bin ton kömürün girişinin yapıldığını, 80 bin ton kömürün Samsun'da kullanıldığını kaydeden Albayrak, bu yıl da aynı oranda kömür sevkiyatı ve kullanımını beklediklerini kaydetti. Kaliteli kömür kullanımının önemli olduğuna vurgu yapan Albayrak, "Samsun hava kirliği konusunda en az etkilenen iller arasında geçen sene yerini aldı. Bu senede aynı başarıyı göstermek istiyoruz. Burada vatandaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Kaliteli kömür kullanmaları lazım ve kış gelmeden baca temizliklerini mutlaka yaptırsınlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 13:32:03
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 13:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?