2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kontör dolandırıcılığına karşı uyarı

Samsun Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların kontör dolandırıcılarına karşı dikkatli olmaları istendi.


Edinilen bilgiye göre, Türkiye geneli ve özellikle Samsun'da kontör dolandırıcılığının artması üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları uyarmak için yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Ülkemiz genelinde, cep telefonundan arayarak kontör isteme yöntemiyle dolandırıcılık olaylarında artık görülmektedir.

Telefonla kontör dolandırıcılığı geçmiş tarihlerde de sıkça meydana gelmiş, vatandaşlarımız ekonomik yönden mağdur olmuştur. Hem Emniyet Genel Müdürlüğü hem de il düzeyince mesaj göndererek veya basın yoluyla bilgilendirilmiş olmasına rağmen, telefonla aranarak ödül verileceği veya türlü gerçek dışı sebeplerle korkutarak kendilerine resmi sıfat yakıştırarak telefonlarına kontör yükletmek suretiyle dolandırıcılık yapıldığı görülmektedir. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları, bu tür telefonları ciddiye almamaları, kesinlikle kontör yüklememeleri ve en kısa sürede güvenlik makamlarına bildirmeleri gerekmektedir" denildi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 19:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?