2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kontrolsüz asansörlerde büyük risk

KONTROLSÜZ ASANSÖRLERDE BÜYÜK RİSK

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, vatandaşların periyodik kontrolü yapılmamış asansörleri kullanmak zorunda bırakıldığına, bunun da büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Akar Asansör Ltd. Şti, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şubesi ve Asansör İşadamları Derneği işbirliği ile "Makine Dairesiz Asansörler" konulu eğitim semineri düzenledi.

Samsun Yelken Kulüp'te düzenlenen eğitime asansör sektöründe çalışan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Arslan, makine ve elektrik mühendisleri, sektör temsilcileri, belediye ve il özel idarede görevli 80 kişi katıldı. Açılış konuşması yapan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, oda olarak asansör sektörüne yönelik meslek içi eğitim merkezi (MİEM) kursları aracılığı ile mühendis yetkilendirme kursları, asansör avan ve uygulama projelerinin mesleki denetimi, asansör kontrol merkezi aracılığıyla 4 modülde onaylanmış kuruluş hizmetleri sunduklarını söyledi. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şube işbirliği ile kullanımdaki insan, yük asansörlerinin yıllık periyodik kontrol hizmetlerini de oda olarak yaptıklarını belirten Gürkan, "Kullanımda olan insan ve yük asansörlerindeki periyodik kontrol hizmetleri ilçe belediyelerin ilgisiz ve duyarsız yaklaşımları sebebiyle tam anlamda uygulanamamaktadır. Vatandaşlar, periyodik kontrolü yapılmamış asansörleri kullanmak zorunda bırakılmaktadır. Samsun ili ve ilçelerinde yaralanmalı veya ölümlü bir asansör kazası olması durumunda MMO Samsun Şube olarak yargıya müracaat ederek sorumluların cezalandırılmasını talep edeceğiz. Böyle bir durumda sürece müdahil olacağız" dedi.

Akar Asansör Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Demiröz, sektörel problemleri bilmek ve bu problemlere kalıcı çözümler üretebilmek için sektörün gelişimi adına tüm sektör temsilcilerinin göz ardı etmemesi gereken sorumluluklar olduğunu kaydetti. Daha sonra, Ordu, Çorum ve Amasya illerinde de katılımın olduğu eğitimde elektrik mühendisi Serdar Tavaslıoğlu sunum yaptı.

KONTROLSÜZ ASANSÖRLERDE BÜYÜK RİSK
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 18:00:01
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 18:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?