4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Konuşmayan bankacıya 11 yıl hapis

çalıştığı bankanın müşteri hesaplarından 245 milyar 283 milyon liralık döviz ve Türk Lirası’nı zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklu bulunan Esra Aktaş’ın yargılanması sona erdi. 2 yıldır yargılanmasıyla ilgili hiç konuşmayan Aktaş, hakimin son sözünü sorması üzerine yine konuşmamayı tercih ederek, bir şey söylemeyeceğini belirtti.

Sümerbank Samsun Şubesi’nde gişe sorumlusu olarak görev yaparken, Ocak 2000-Aralık 2001 tarihleri arasında bankada döviz ve Türk Lirası olarak hesabı bulunan 14 kişinin toplam 245 milyar 283 milyon lirasını zimmetine geçirdiği iddia edilen evli ve 1 çocuk annesi Esra Aktaş’ın (28) yargılanmasına devam edildi.

Esra Aktaş, olayın ortaya çıktığı sırada müfettişlere, sevk edildiği adliyede savcı ve nöbetçi mahkemeye ve 2 yıl boyunca yargılandığı Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde susma hakkını kullanarak ifade vermediği ortaya çıktı. Parayı zimmetine geçirdiği delillerle sabit olan Esra Aktaş’ın suskunluğunu bozmaması merak konusu oldu. Hakimin ’Söz sözün nedir’ diye sorması üzerine 2 yıl boyunca zimmetle ilgili hiçbir açıklama yapmayan Esra Aktaş, "Bir şey söylemiyorum" dedi.

Mahkeme delillerin toplanmış olması üzerine Esra Aktaş’ı suçlu bularak, zimmetine para geçirmek suçundan 11 yıl 8 ay ağır hapis, 613 milyar lira da ağır para cezasına çarptırdı. Ayrıca, Esra Aktaş’ın bankadan zimmetine geçirdiği 245 milyar 283 milyon lirayı da bankaya geri ödemesine karar verildi.

samsun
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 15:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?