2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kooperatif bin 500 ton arpa aldı

Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği, 500 bin TL tutarında, bin 500 ton üreticilerden arpa alımı yaptı.

101 kooperatiften 110 bin ortak çiftçiye hizmet veren, Amasya, Sinop, Ordu ve Samsun'da faaliyet gösteren Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği, 2009 yılı arpa alımlarını tamamladı. Birlik ağırlıklı olarak Amasya'nın Merzifon ve Suluova ilçelerinden bin 500 ton arpa aldı. Samsun Bölge Birliği, yaklaşık 200 üreticiye 500 bin TL ödeme yaptı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Müdürü Bülent İşkür, Merzifon Tarım Kredi Kooperatifi alım merkezinde yapılan arpa alımında, çiftçileri memnun etmek için personel ile birlikte yoğun bir çalışma yaptıklarını söyledi.
Arpa alımında önceliğin, kooperatif ortak çiftçilerine verildiğini belirten İşkür, borçlara mahsuben alım yaptıklarını ve çiftçilerin arpa alımlarına büyük rağbet gösterdiklerini dile getirdi.

Arpanın, Türkiye'de buğdaydan sonra üretilen ikinci önemli tahıl ürünü olduğunu, Türkiye'nin dünyanın önemli arpa üreticileri arasında yer aldığını, arpanın buğdayla birlikte dünyanın en eski kültür bitkisi olduğunu ifade eden Bölge Müdürü İşkür, "Geleneksel olarak gıdalarda kullanımı diğer tahıllara göre sınırlı olan ve genellikle hayvan yemi olarak kullanılan arpa, günümüzde içerdiği protein ve zengin nişasta oranına sahip olması nedeniyle gıda uygulamalarında geniş çapta ilgi çekmektedir.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin hububat piyasası içerisinde alıcı pozisyonunda olması itibarıyla fiyat belirlenmesinde etkin bir rolü vardır. Ortaklarımızın ürünlerini yüksek fiyattan satma imkanı bulunmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi. İşkür, yörede arpa ekiminin destekleneceğini ve satın alınan bin 500 ton arpanın işlendikten sonra yem olarak iştirakçilerin istifadesine sunulacağını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 16:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?