5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Köpek, sahibinin katilini yakalattı

Samsun'un Havza ilçesinde av tüfeğiyle vurularak öldürülen Hamit Yurduseven'in "Karagöz" adlı çoban köpeği, jandarmanın ceset üzerinde inceleme yaptığı sırada toplanan kalabalığın arasına dalarak köylülerden Ramazan Kutbay'ı bacağından ısırdı. Jandarmanın, köpeğin içgüdüsel hareketini değerlendirerek gözaltına aldığı Kutbay suçunu itiraf etti. Aynı gün Havza Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla köydeki bütün tüfekler de toplandı.

Tüfeği yeni temizlemiş 20 adet ruhsatlı ve iki adet ruhsatsız av tüfeği arasında yapılan incelemede Kutbay'ın tüfeğinin yeni temizlendiği saptandı. Paniğe kapılan Kutbay, suçunu itiraf ederek, "Hamit'le aramızda, koyunlarını buğday ekili köyün ortak kullandığı tarlada otlattığı için tartışma çıktı. Ben ona koyunları başka yerde otlatmasını söyledim. Ama o küfürle karşılık verdi. Çok sinirlenmiştim. Yakında olan evime giderek tüfeğimi alıp ateş ettim. Köpeği de yanındaydı. Çok pişmanım" dedi. Kutbay, tutuklanarak cezaevine konuldu.
Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 07:00:15
Güncelleme :8 Aralık 2006 Cuma 09:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eyup batum IP: 88.239.57.xxx Tarih : 11.12.2006 13:30:42
Merhaba ben Koyu bi samsunluyum ve samsunda olan bu olayı kınıyorum bravo valla köpeğe ne diyelim allah bu ve bunun gibileri islah etsin Samsunumuzu çok seviyoruz Hiç kimseninde kirletmesini İstemiyoruz... Saygılarımla Eyüp Batum