6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Koro çalışmaları pür neşe

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Canik'te ilk kez hayata geçirilen koro çalışmalarına katıldı.

Canik Gençlik Sahnesi'nde saat 19.30-21.00 saatleri arasında 35 kişi ile sürdürülen koro çalışmalarını ziyaret eden Başkan Genç, koro elemanlarının söylediği şarkıları dinledi. Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı İbrahim Üçüncü'den bilgi alan Başkan Genç, Canik'te yapılan kültürel etkinliklerin belli bir ivme ile artarak devam ettiğini, yetişkinler, gençler ve çocuklar olmak üzere üç ayrı etapta oluşturulan koro çalışmalarının ise bunun en güzel örnekleri olduğunu söyledi.

Genç, "Şehirlere hayat ve can veren kültürdür. Canik Belediyesi olarak bu bilinç içerisinde beldemizdeki kültürel faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Canik'te koro oluşturma çalışmalarımıza 12 Kasım'da başladık. Yetişkinler, gençler ve çocuk korolarımızla çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi. Başkan Genç, Canik'te ilk olarak yapılan koro çalışmalarının gururunu yaşadıklarını ve bu gururun ürünlerini ise yetişkinler korosunun mart ayında, genç ve çocuk korolarının ise 23 Nisan'da verecekleri konserlerle alacaklarını dile getirdi.

Genç, "Hedefimiz, oluşturduğumuz koro ve enstrüman kursları ile belde halkımıza Türk halk müziğinin önemini kavramalarını sağlamak ve sevdirmek. Bunun içinde hafta içi salı ve perşembe günleri Canik Gençlik Sahnesi'nde yetişkinler koromuz ile cumartesi günü gençler ve çocuk korolarımızla Canik Belediyesi Sosyal Tesislerimizde kültürel faaliyetlerimiz sürüyor. Sosyal tesislerimizde sürdürülen çalışmalara paralel olarak enstrüman kurslarımız da devam ediyor. Hem enstrüman hem de koro çalışmalarımıza katılmak isteyen herkes müracaatta bulunabilir" diye konuştu.

Nizamettin Dizdar ve Yavuz Özkara nezaretinde yapılan koro çalışmalarını takip eden Başkan Osman Genç, Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay ve beraberindekiler, korodakilerin öğrendikleri şarkıları tek tek seslendirmesini can kulağı ile dinlerken, koroda bulunan ve Osman Topaloğlu'na benzeyen solist ise söylediği şarkılarla koro çalışmalarına renk kattı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 11:23:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?