6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Korsan servis araçlarına dikkat

2008-2009 eğitim öğretim yılında, ucuz servis ücreti alarak güvensiz taşımacılık yapan okul servis araçlarına karşı veliler uyarıldı.


Birinci sınıflar ve anaokulu öğrencileri yeni eğitim-öğretim yılına başladı. 8 Eylül'de tüm okullar açılarak öğrencilerin ders başı yapması beklenirken, servis araçları konusunda dikkat edilmesi gereken konuların öğrenciler için önem taşıdığı belirtildi.

Samsun Toplu Servis Taşımacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aslan Özgüç, dernekler olarak öncelikli olarak kendi içlerinde denetim yaparak, yasalara uygun öğrencilerin güvenliğinden taviz vermeden taşımacılık yapılacağını söyledi.


Servis taşımacılığı yapanların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen kursa katılıp sertifika alması gerektiğini hatırlatan Özgüç, ilgili kuruluşlarca denetimler sıklaştırılarak bu araçlarda bu sertifikaların olup olmadığına bakılması gerektiğini hatırlattı.


Dernek olarak teknik konular ve diğer uyulması gereken kurallar konusunda iç denetimlerin uygulandığını ifade eden Özgüç, "Araçlarda mutlaka öğrenci sayılarına dikkat edilmeli. Veliler çocuklarını ucuz, korsan servise verip güvenliklerini tehlikeye atmamalı. Fiyat aşağıya iniyor ama fazla sayıda öğrenci taşınıyor. Bu da öğrencilerin hayatını tehlikeye atıyor. Velilerimiz mutlaka araca çocuklarını bindirmeden önce kendileri denetimlerini yapsın. 14 öğrenci yerine, 20 öğrenci taşınıyor. Bir aksaklık görürseler yetkililere bildirsin. Koltuk sayısı kadar öğrenci taşınması gerekmektedir. Camlarda kafes, tüm koltuklarda emniyet kemeri olması şart" dedi.
Özellikle korsan taşımacılık yapan araçlara kesinlikle itimat edilmemesi gerektiğini belirten Özgüç, teknik şartlara uygun, kullanım süresini aşmamış araçları olan ve eğitimli görevlisi bulunan servis araçlarının tercih edilmesi gerektiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 12:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?