4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kötek balığı yüz güldürdü

ŞİFA KAYNAĞI KÖTEK BALIĞI YÜZ GÜLDÜRDÜ

Samsun'da yakalanan ve böbrek hastalıklarına iyi geldiği bilinen 10 kiloluk kötek balığı, balıkçıların yüzünü güldürdü.

Ege ve Akdeniz'de bahar aylarında, Karadeniz'de sonbahar ve kış mevsiminde avlanan kötek balığı, balıkçılar tarafından ağ ve oltalarla yakalanıyor.

Samsun'un Yakakent ilçesi açıklarında balıkçıların ağlarına katılan kötek balığı, tezgahlarda yerini aldı. Samsunlu balıkçılar 10 kilogram ağırlığında, 1 metre 25 santimetre uzunluğundaki kötek balığını Samsun Balık Satış Merkezi'ndeki Emir Balıkçılık'ta satışa sundular.

Büyüklüğü ile dikkat çeken kötek balığının kafasından çıkan beyaz taşların böbreklere iyi geldiği, insan sağlığına faydasının bulunduğu ileri sürüldü. Emir Balıkçılık'tan Emrah Canikli, balığa büyüklüğü sebebiyle ender rastlandığını söyledi. Kötek balığının en önemli özelliğinin balığın kafasının sağ ve sol bölümünde, gözlerinin arka kısmında bulunan beyaz taşlar olduğunu ifade eden Canikli, zeytinyağı ve limon içerisinde bekletilip eritilen taşların her sabah çay kaşığı dolusu içildiğinde idrar yollarının temizlenmesine ve böbrek taşlarının düşürülmesine yarar sağladığını kaydetti.

Balıkçı Mustafa Çabuk, eti de beğenilen kötek balığını tercih eden özel müşterilerin bulunduğunu, balığın büyüklüğünün kendilerini de heyecanlandırdığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 11:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?