4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Köy Hizmetleri çalışanları yollara döküldü

İşçiler, bu sabah saat 07.30’da Atatürk Bulvarı Baruthane Yaya Üst Geçidi’nin bulunduğu yerde toplanmaya başladı. Buradan saat 08.00’de yürüyüşe başlayan ve aralarında memurların da bulunduğu yaklaşık bin kişilik işçi grubu, 2 kilometre boyunca sessiz bir şekilde yürüyerek Köy Hizmetleri 12. Bölge Müdürlüğü’nün önüne geldi. Bölge Müdürlüğü’nün önünde İstiklal Marşı okuduktan sonra grup adına basın açıklaması okuyan Yol-İş Sendikası 2 No’lu Şube İşyeri Baş Temsilcisi Şevket Gürcan, hükümetin hiçbir demokratik kitle örgütüyle görüşmeden, sendikalarının diyalog isteklerini elinin tersiyle iterek, işçi haklarını yine hedef aldığını, yabancı güçlerin isteklerini yerine getirdiğini söyledi. Gürcan, "İşçi sınıfımız yıllardır büyük bir saldırı ile karşı karşıyadır. Bugün ise Köy Hizmetleri işçilerini tümü tehdit altındadır. Köy Hizmetleri’nin işini ile özel idaresine dağıtarak, hizmetin iyileştirileceğini söyleyenler, SSK’da bunu tam tersini yapıyor, hizmetin bir merkezde toplanmasını istiyor" dedi.

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesine karşı olduklarını belirten Gürcan, "SSK hastaneleri bugün Sağlık Bakanlığı’na devredilecek, yarın da il özel idarelerine veya belediyelere verilip, ardından özelleştirilecek. Bugün eksikleri de olsa SSK hastanelerinde tedavi olabiliyoruz. Yarın nakit olarak ödeyebildiğimiz paramız kadar sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğiz. Hükümet bu adımıyla da sosyal devletin son kalesini de yok edecek. Bugüne kadar daha önemsiz konular için meydanları doldurduk, ekmeğimize sahip çıktık. Bugün işimiz ve sağlığımız yok edilme tehlikesi ile karşı karşıyadır" diye konuştu.
Yol-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı İbrahim Uzun da, işyerlerini teslim etmemek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, "Gün gelecek işyerimizden ayrılmayacağız. Bu ekmek yediğimiz yeri kolay teslim etmeyeceğiz. İşçisi, memuru tek yumruk olmak zorundayız" şeklinde konuştu. Konuşmalarından ardından işçiler sessiz bir şekilde dağılarak işyerlerine gitti

samsun
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 12:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?