4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Köy hizmetlerine araç takviyesi

Hizmet alanında resmen 8 bin 529, kayıt dışıyla birlikte yaklaşık 15 bin kilometrelik yol ağında hizmet veren Samsun Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne Özel İdare bütçesinden 1 trilyon 100 milyar liraya 8 damtraklı kamyon ve bir de kazıcı kepçe alındı. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü bahçesinde, Vali Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Milletvekilleri Ahmet Yeni ve Mehmet Kurt, belde belediye başkanları ile birlikte çok sayıda bürokrat, il genel meclisi üyesi ve Köy Hizmetleri çalışanının katıldığı törende kurban kesilerek hizmete sunulan araçların kontakları daha kaliteli hizmet için çevrildi.

AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş’ın kullandığı kamyona binen Vali Mustafa Demir, "Köy Hizmetleri İl Müdürlüğümüzün araç parkını güçlendirmeyi düşündük ve bu araçları aldık. Köylerimize bundan sonra daha kaliteli, kullanışlı yollar yapacağız. Bu araçlarımızı arkadaşlarımız eminim ki gözleri gibi koruyarak kullanacaktır. Hayırlı olsun" dedi.

Milletvekilleri Ahmet Yeni ve Mehmet Kurt, köylere en iyi şekilde hizmet götürülmesi için gece gündüz çalıştıklarına dikkat çekerken, Köy Hizmetleri İl Müdürü Aydın Sarıyıldız ise yol ağı uzunluğu bakımından Samsun’un Türkiye’nin 3. ili olduğuna işaret etti.

Sarıyıldız, "İlimizde hizmet götürdüğümüz yaklaşık 950 köy, 2 bin civarında ünitemiz mevcut. Bu köylerimiz coğrafik ve topografik yönden farklılık göstermektedir. Ortak sorun, bulundukları yerleşim merkezlerinden ilçe merkezlerine bağlantıyı sağlayan anayolun standardının iyileştirilmesi mecburiyetidir. Uyguladığımız yüzde 47’lik bir oranla yaklaşık 550 bin insanımıza hizmet götürmekteyiz. Bizler bu hizmeti götürürken kamuoyunda zaman zaman haklı, zaman zaman da genel bir alışkanlık olarak eleştirilmekteyiz. Yalnız biz Köy Hizmetleri’nin görevi; yasaların bize verdiği yetkiyle, devletimizin zor şartlarda sağlamış olduğu bütçe imkanlarını iyi ve zamanında kullanarak köylümüzün ihtiyaçlarını zamanında yerine getirmektir. Bizim gibi hizmet üreten kurumlarda verimlilik, insan kaynakları, makine parkının kapasitesi ve bu faktörleri çalıştıracak ekonomik güç önemlidir. Makine parkımızın yüzde 79’u 10 yaş üzeri olan ilimizde yeni alınan araçların önemi çok büyüktür. Yol hizmetlerimiz bundan sonra daha da artacaktır. Samsun Köy Hizmetleri’nin 2002 yılı sonunda yaklaşık 100-150 kilometre asfalt, 70-75 kilometre stabilize yapan bir kurumken, 2003 yılında kapasitesini yüzde 100 arttırdığını, 2004 yılına geldiğimizde ise asfalt uzunluğunun 340, stabilize yol yapım uzunluğunun ise 300 kilometreyi bulduğunu bilmeliyiz" diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 12:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?