5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Köy okuluna teknoloji sınıfı

Bafra'ya bağlı Üçpınar Köyü İlköğretim Okulu'na, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde hayırsever vatandaşların yardımlarıyla 'Bilgi Teknolojisi Sınıfı, Fen Laboratuarı ve Anasınıfı' kuruldu. 

Sınıflar, AKP Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas, Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle hizmete sunuldu. Üçpınar Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Hacı Avcı, okullarının 1997 yılında 12 derslikle eğitim-öğretime başladığını, 293 öğrencinin 232 tanesinin 61 mahalleden taşımalı olarak okula geldiğini kaydetti.

Amaçlarının OKS sınavlarında başarı çıtasını daima ileri götürmek olduğunu belirten Avcı, "Eğitim araçlarını daha etkin kullanarak görsel ve deneysel eğitim-öğretim alanının genişletilmesini, okuma saatleri çerçevesinde geliştirilen okuma alışkanlığının kalıcı ve sürekli hale getirilmesini sağlayacağız. 

Öğretmen örenci arasında oluşturulan olumlu diyalog ve sevgi ortamının geliştirilerek öğrencilerin rahatça kendini ifade edip, eğitim-öğretim faaliyetlerinde çok daha aktif ve bilinçli konuma getirilmesini hedefliyoruz" dedi.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'na nakdi ve ayni yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür etti. 

Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı da, "Her türlü çalışmamızı el birliği ve güç birliği olarak yaparsak hedefimize rahat ulaşırız. Yüzlerce kişinin katkılarıyla büyük eserler meydana geliyor" diye konuştu. 

AKP  Samsun Milletvekili Mustafa Çakır ise, Samsun'da eğitim öğretimin çıtasının hayırsever vatandaşlar sayesinde yükselmeye devam ettiğini kaydetti. 

Daha sonra, Üçpınar Köyü İlköğretim Okulu'na katkıları olan Köroğlu ailesine teşekkür belgesi ve plaket verildi. Halk oyunları gösterisinden sonra laboratuar ve sınıfların açılışı gerçekleştirildi.
.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2006 Cumartesi 11:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?