4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Köye MOBESE kuruldu!

SAMSUN'DA MOBESE'Lİ KÖY

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bağlı Alan köyü, MOBESE kameralarıyla 24 saat gözetleniyor.

Vezirköprü'ye 40 kilometre mesafede bulunan Alan köyüne MOBESE kamera sistemi kuruldu. Köy, 4 kamera ile 24 saat gözetlenmeye başladı. Köye dışarıdan çok sayıda yabancı şahsın giriş-çıkış yaptığını söyleyen muhtar Ali Demir, köyün güvenliği açısından köyün giriş-çıkışlarına ve içine kamera yerleştirmeye karar verdiklerini söyledi. 2009 yılında yapılan seçimlerde muhtarlığı kazanan Ali Demir, "Köyümüz 150 haneden mevcut ve bin nüfus bulunmakta. 28 yaşında genç bir muhtar olarak hizmet yapmaktan onurlu ve

mutluyum. Köyümüze belirli veya belirsiz kişilerin izinli veya izinsiz gelen seyyar satıcılar gerekse tanımadığımız hiç plakası olmayan türlü türlü kişilerin gelmelerinden dolayı, ihtiyar heyetimizle birlikte bir karar alarak güvenlik kamerası kurduk. Dışarıda çalışan iş adamlarımızın destekleriyle köyümüze MOBESE sistemi yaptırdık. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için böyle bir sisteme ihtiyaç duyduk" dedi.

Eski muhtar Mehmet İderci de, "Sistemin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah örnek olur. Önümüzde gençler var, onlar daha güzel bir şeyler yaparlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 10:32:15
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 13:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?