4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Köyler 5 gündür elektriksiz

KÖYLER 5 GÜNDÜR ELEKTRİKSİZ

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yağan yoğun kar yüzünden elektrik direklerinin yıkılması ve tellerin kopması nedeniyle 5 gündür köylere elektrik verilemiyor.

Yağan yoğun kardan dolayı elektrik direklerinin yıkılmasıyla kopan elektrik telleri nedeniyle, Vezirköprü'ye bağlı 137 köy 5 gündür elektriksiz. Vezirköprü Orman İşletmesi'nden alınan 2 arazi aracı ve Samsun YEDAŞ İşletme Müdürlüğü tarafından gönderilen kar motoru ile takviye edilerek arazide 8 ayrı ekiple arızanın giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar sonunda 50 köy ve 2 beldeye elektrik verilirken, 87 köye elektrik verilmesi için çalışmalar sürüyor.

Alınan bilgiye göre, arazilerdeki arızaların giderildiği fakat köy içi arızalarından dolayı şu anda 87 köye elektrik verilemediği belirtildi. Direkler yıkıldığı için köylerinde 5 gündür elektrik olmadığını söyleyen El Aldı Köyü Muhtarı Hüseyin Duran, "Bir an önce arızaların giderilmesini bekliyoruz" dedi.

Vezirköprü TEDAŞ İşletme Şefi Salih Çiçek, "Yoğun kar yağışı nedeniyle kırsalda elektrik şebekelerimizde çok ciddi arızalar meydana geldi. Sabah 08.00'den gece 00.00'a kadar mesaimiz devam ediyor. Zorlu kış şartlarında enerji vermeye çalışıyoruz. Bunu biz doğal afet olarak nitelendiriyoruz. Kar yüzünden çok sayıda iletken kablomuz ve direk yıkığımız var. Arazi şartları zor. 1-1,5 metreyi bulan kar var. Direk götürmek, elektrik götürmek çok zor. Bu şartlara rağmen çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Öte yandan köylerdeki 8 yıllık 16 ilköğretim okulunda kalorifer yanmadığından dolayı 3 gündür eğitim-öğretim yapılamıyor.

KÖYLER 5 GÜNDÜR ELEKTRİKSİZ
KÖYLER 5 GÜNDÜR ELEKTRİKSİZ
KÖYLER 5 GÜNDÜR ELEKTRİKSİZ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2010 Perşembe 10:35:04
Güncelleme :16 Aralık 2010 Perşembe 13:55:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?