2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Köylere kaliteli içme suyunu

KÖYLERDEKİ İÇME SUYUNUN KALİTESİ YÜKSELTİLECEK

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Samsun'un köylerinde tüketime sunulan içme suyunun genel durumu hakkında bilgi aldı.

Samsun İl Özel İdaresi'nin hizmet alanında bulunan köylerde, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde suların nitelik ve kalitesini artırmak, köy insanına temiz su sağlamak ve bu süreç içinde yaşanılan sorunları dile getirmek amacıyla yapılan toplantı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil başkanlığında İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Karanfil, "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde yapılan toplantıda Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Sarıyıldız, İl Özel İdaresi Altyapı Daire Başkanı Recep Aydın, Hıfzısıhha Enstitüsü Bölge Müdürü Ali Murtaza Yılmaz, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü İlhan Uysal, İl Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürü Yakup Eker ve İl Özel İdaresinde Çevre Mühendisi olarak çalışan Ayşe MIHÇI'dan konu hakkında bilgi aldı.

Genel Sekreter Aslan Karanfil, şehirde yaşayan insanların hayat standartlarını köylerde yaşayan insanlara da götürmeyi hedeflediklerini, bu kapsamda suların kalitesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Samsun İl Özel İdaresi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Hıfzısıhha Enstitüsü Müdürlüğü'nün işbirliğinin artarak devam edeceğini ifade eden Karanfil, köy sularının klorlanması ile ilgili çalışmaların hızlandırılması, ihtiyaç duyulan köylerde depoların bakım ve onarımın biran önce yapılması ve depoların temizliği hususunda köy muhtarlıklarına eğitim verilmesi gibi konular hakkında kararlar alındığını kaydetti.

Hıfzısıhha Enstitüsü Bölge Müdürü Ali Murtaza ile Sağlık İl Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürü Yakup Eker, köylerden alınan su numunelerinin artık "Temel Sağlık İstatistikleri Modülüne" işlendiğini, dolayısıyla Sağlık Bakanlığı'nın tüm verileri kontrol edebildiğini ifade etti.

KÖYLERDEKİ İÇME SUYUNUN KALİTESİ YÜKSELTİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 13:31:01
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 17:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?