6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Köylere sağlık taraması

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi merkezde bulunan köylerde sağlık taraması yapacak.


Anadolu Hastanesi tarafından Acem Teknesi'nde 78 köy muhtarına kahvaltı verildi. Kahvaltıya Anadolu Hastanesi Tanıtım Reklam Pazarlama Müdürü Güner Armutlu, Samsun Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Tütüncü, köy muhtarları ve hastane yetkilileri katıldı. Güner Armutlu, konuyla ilgili olarak, 'sosyal sorumluluk anlayışı' çerçevesinde hareket ederek bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Hastanelere gelerek tedavi olamayan ve özel sağlık hizmetleri alamayanların ayaklarına giderek hizmet vermek istediklerini belirten Armutlu, ayrıca Genel Sağlık Sigortası Yasası hakkında da vatandaşları bilgilendireceklerini kaydetti.
Samsun Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Tütüncü, Samsun merkeze bağlı 78 köyün sağlık taramasından geçirilmesi amacıyla Anadolu Hastanesi'nden kendilerine talep geldiğini, bunu olumlu karşıladıklarını, köyde yaşayan vatandaşlar için faydalı olacağına inandıklarını kaydetti.


Dernek binasının son durumuyla da ilgili bilgi veren Tütüncü, Tülay Başaran Anadolu Lisesi'nin altında olan yerlerinden, İl Genel Meclisi kararıyla okula tahsis edilmesinden dolayı çıkacaklarını, ancak durumlarını Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na bildirdiklerini ve kendilerine yeni bir yer tahsis edilmesi konusunda yardım sözü aldıklarını dile getirdi. 24 Kasım Pazartesi günü 2 hekim, 2 hemşire ve 2 hizmetli olmak üzere 6 çalışan tarafından köylerde verilecek olan sağlık taraması 1.5 ay sürecek.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 15:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?