6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Köylerin sorunlarına neşter

Samsun'un coğrafi olarak en büyük 2. ilçesi olan ve 147 köyü bulunan Vezirköprü'de köylerin sorunlarının bir bir çözümlendiği belirtildi.

Son 2 yıl içinde 350 kilometre asfalt yapan Vezirköprü Kaymakamlığı, köylerde kangren haline gelmiş birçok soruna da neşter vurdu.

Vezirköprü Kaymakamı Adem Arslan, ilçeye bağlı Ortaköy köyünü ziyaret etti.

Yollarının asfaltlanması, köylerin alt yapı sorununun halledilmesi ve su deposunun yapımında vermiş olduğu destekten dolayı Kaymakam Adem Arslan'a teşekkür eden Ortaköy Muhtarı Bilal Güngör, evlere çeşmelerin bağlandığını, 6-7 kilometre mesafeden Kadıçayırı köyü ile birlikte su getirmek istediklerini belirterek, bu konuda Kaymakam'dan yardım istedi.

Kaymakam Arslan da Muhtar Güngör'e, “Getirilecek olan suyun ölçümlerini yapalım. Eğer kurtarıyorsa sorunu çözelim. Su sizler için çok önemli. Sizlerin destekleriyle bu sorunu da çözeceğimize inanıyorum” dedi.

Vezirköprü'ye 2.5 yıl önce geldiğinde gördüğü manzara ile şimdiki manzaranın çok farklı olduğunu vurgulayan Kaymakam Arslan, "Vezirköprü'nün merkeze 94 kilometre mesafede köyü var. Onlarda su istiyor, okul istiyor, imam istiyor, sağlık hizmeti istiyor. Bunun yanında da tarımda da bir şeyler yapmak gerekiyor; ancak bu kolay bir şey değil. Devletin imkanlarını en iyi şekilde kullanarak sorunların üstesinden gelmek için gayret sarf ediyoruz. İki yılda 350 kilometre asfalt yol yapıldı. Her iki yılda 250 kilometre asfalt yapılmış olsaydı, Vezirköprü'nün yol sorunu kalmazdı. Vezirköprü'nün toplam yol ağı bin 80 kilometre. Bu demektir ki 5 yılda tüm yollar asfalt olmuş olacaktı” diye konuştu.

Başalan grup içme suyunun 12-13 yıldır bu ilçenin gündeminde olduğuna dikkat çeken Arslan, şöyle devam etti: “İlk bir yılımızda 30 metreküp olan suyu 60 metreküpe çıkartmakla geçti. Şimdi inanılmaz derecede hızla çalışılıyor. 1 Ekim 2008'de bitmiş olacak. Bu çalışmayla 33 köyde bulunan 20 bin insana su götürmüş olacağız. Sorunlarımız çok; ama üstesinden gelinmeyecek sorunumuz yok. İlçede hayvancılığı ve meyveciliği ayağa kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. İki yıl içinde 41 bin 500 meyve ağacı dağıttık. Üç yıl sonra Vezirköprü'de manavdan Vezirköprü elmasını, üzümünü alır olacağız.”

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 18:46:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?