3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Köylüler köprüye kavuşuyor

KÖYLÜLER KÖPRÜYE KAVUŞUYOR

Samsun İl Özel İdaresi'nce KÖYDES projesi kapsamında Yeşilırmak üzerine yapılan Çarşamba Paşayazı ve Durakbaşı Köyü Köprüsü'nün 1 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

Çarşamba Paşayazı ve Durakbaşı köyleri (Darboğaz mevkii) arasında Yeşilırmak üzerine yapılan köprünün temel sondaj çalışmaları tamamlanarak sözleşmesinin yapılmasının ardından çalışmalarına hızla başlandığını söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Muzaffer Kayaoğlu, "İl Özel İdaresi ve KÖYDES projesi kapsamında yapımı gerçekleştirilen ve Samsun İl Özel İdaresi İl Encümeni'nin kararına istinaden; Çarşamba Paşayazı ve Durakbaşı köyleri arasında Yeşilırmak üzerine yapılan köprü, Çarşamba'nın sahil kesiminde bulunan yaklaşık 50 köyü birbirine bağlayacak" dedi.

Yapımı için 1 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldığı bilgisini veren Kayaoğlu, yaya ulaşımına kolaylık sağlamak üzere yapımına başlanılan köprünün uzunluğunun 152, genişliğinin ise 6 metre olduğunu belirterek, köprünün 16 ayaktan oluştuğunu açıkladı.

Kayaoğlu, Yeşilırmak üzerine yapılan köprünün bir aya kadar bitirileceğini ifade ederek, "Halkın yaşam kalitesini artıracak olan köprü aynı zamanda köylülerin yaşadığı ulaşım sıkıntısına da artık bir son verecek" diye konuştu.

Köprünün kısa sürede tamamlanmasının sevincini yaşadıklarını ifade eden köy halkı, bu köprünün yapılmasıyla yıllardır yaşadıkları ulaşım sorunun ortadan kalkacağını belirterek, ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak köprünün yapımını gerçekleştiren, sorunlarına son noktayı koyan İl Özel İdaresi'ne teşekkür ettiler.

KÖYLÜLER KÖPRÜYE KAVUŞUYOR
KÖYLÜLER KÖPRÜYE KAVUŞUYOR
KÖYLÜLER KÖPRÜYE KAVUŞUYOR
KÖYLÜLER KÖPRÜYE KAVUŞUYOR
KÖYLÜLER KÖPRÜYE KAVUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2011 Çarşamba 15:38:02
Güncelleme :4 Nisan 2011 Pazartesi 09:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?