4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Köylülerden imece usulü yardım

KÖYLÜLERDEN İMECE USULÜ YARDIM

Samsun'un Vezirköprü ilçesi Paşa köyünde derme çatma bir kulübede yaşam mücadelesi veren aileye köylüler imece usulü yardım ediyor.

Vezirköprü'ye bağlı Paşa köyünde her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan evde 63 yaşındaki eşi Pakize ve 37 yaşındaki kızı Birgül Özel ile birlikte yaşam mücadelesi veren Dursun Özel'e (71) köylüler tarafından imece usulü yeni ev yapıldı. Muhtar Mehmet Ak'ın yaşlı aylığı ile geçinmeye çalışan Dursun Özel'in evinin çok kötü durumda olması nedeniyle Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Fonu'ndan aldığı 8 bin lira ile başlatılan ev inşaatı, köylülerin de yardımıyla 40 bin liraya mal edildi. Evin Ramazan

Bayramı'na kadar tamamlanacağı bildirildi. Yaşadığı sıkıntılar nedeniyle sağlığını büyük ölçüde kaybeden Özel'in tedavisinin de bir an önce yapılmasını isteyen köylüler, yetkililerden yardım beklediklerini açıkladı. Konuşmakta zorluk çeken Dursun Özel'in kızı Birgül Özel, "Çapa kazıyorum, günlüğe gidiyorum. Babamın yaşlı aylığı var, bununla geçinmeye çalışıyoruz" dedi.

Köy sakinlerinden Yusuf Ak, "Köy halkının yardımlarıyla boyasını badanasını yaptık. Duyarlı vatandaşlarımız tarafından yardımlar yapıldı. Bu yardımlar sayesinde evi şu anki durumuna getirdik. İnşallah bayramın birinci gününde eve yerleştireceğiz. Biz bunu gönül rızası ile yaptık. Kimseden herhangi bir şey beklemedik" diye konuştu.

Köyde yaşayan Mustafa Baş ise, yardımlaşma fonundan 8 bin lira yardım aldıklarını, geri kalan miktarı köylülerin, özellikle gençlerin çalışmasıyla, Vezirköprülü esnafların da yardımıyla evin yapımına başladıklarını söyledi. Baş, evin eksiklerinin olduğunu ve hayırsever vatandaşlardan yardım beklediklerini kaydetti.

KÖYLÜLERDEN İMECE USULÜ YARDIM
KÖYLÜLERDEN İMECE USULÜ YARDIM
KÖYLÜLERDEN İMECE USULÜ YARDIM
KÖYLÜLERDEN İMECE USULÜ YARDIM
KÖYLÜLERDEN İMECE USULÜ YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 14:28:02
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 14:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet baş IP: 88.224.214.xxx Tarih : 2.09.2010 04:47:56

yardım etmek isteyenler için paşaköy muhtarı Mehmet AK 0 535 372 1191