2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Köylülere kene uyarısı

Havaların ısınmasıyla birlikte artan kene ısırması vakalarına karşı köylüler bilgilendirilerek uyarıldı.


Vezirköprü'ye bağlı Esenköy'de düzenlenen tarla gününde köylülerle bir araya gelen İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur, havaların ısınmasıyla birlikte kene vakalarının artması üzerine köylülere keneye karşı tedbir almaları konusunda uyarılarda bulunarak, "Keneyle bir arada yaşamayı öğrenmeliyiz" dedi.


Vatandaşların tedbir alarak araziye çıkmalarını isteyen Okur, "Pantolonumuzu çorabımızın içine sokalım. Böylece araziye girmeden önce önlem alalım. Akşamları iş dönüşü eve girdiğimiz zaman evde eşimizle çocuğumuzla birbirimizi kontrol edelim. Kene ısırırken hissetmiyoruz. Bu hayvan kan emdiği canlıdan doymadan inmiyor. Dolayısıyla muhakkak akşam iş dönüşü birbirinizi kontrol edin. Üçüncü olarak böyle bir şeyle karşılaştığınız zaman muhakkak en yakın sağlık kuruluşuna gidin" şeklinde uyarılarda bulundu.

Keneye karşı ilaç dağıtımına başladıklarını kaydeden Okur, şunları söyledi: "Araziye çıkmadan önce pantolonumuzu ilaçlayarak 15 dakika askıda bekletiyoruz. 15 dakika sonra elbiseyi üstümüze giyerek 15 gün boyunca bu elbise ile araziye çıkabiliriz. Kene hayvanları öldürmüyor ama insanları öldürebiliyor. Bu nedenle bütün tedbirleri alalım."
 

İha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 17:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?