5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Köylülere sağlık bilgisi

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü uzmanları, Bafra İlçesi'ne bağlı Darboğaz Köyü'nde yaptıkları toplantıda kadınları ve öğrencileri "bit, sivrisinek ve karasineğin yapmış olduğu hastalıklar, vücut temizliği, sigara ve alkolün zararları, yeterli ve dengeli beslenme, ağız ve diş sağlığı ve kazalarda ilk yardım" konularında bilgilendirdi. 

İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğüne bağlı 4 kişilik ekip, Darboğaz Köyü Merkez İlköğretim Okulu'nda 15-45 yaş arası bayanlara ve 7-12 yaş arası öğrencilere yönelik iki ayrı seans halinde bilgilendirme toplantısı yaptı. 

Bit, sivrisinek ve karasineğin yapmış olduğu hastalıklar, vücut temizliği, sigara ve alkolün zararları, yeterli ve dengeli beslenme, ağız ve diş sağlığı, kazalarda ilk yardım, hastalıkların bulaşması ve hastalıklardan korunma yöntemlerini anlatan uzmanlar, karasineğin mikropları bir yerden alıp diğer bir yere taşıdığını, ağzı açık su ve yemeklere konmaları halinde hastalığın yayılmasını sağladıklarına dikkat çekildi. Sivrisineğin sıtma mikrobunu taşıdığını ve sıtma hastalığını insanlara yaydığını belirten uzmanlar, bitin tifüs mikrobu taşıdığını, çeşitli hastalıkların yayılmasında ve vücudun direncini düşürerek, gırtlak, boğaz, dudak ve akciğer kanserinin arkasında ise sigara ve alkol yattığını vurguladı. Vücudun düzenli beslenmeye ihtiyacı olduğunu belirten uzmanlar, vücudun ihtiyacı olan yiyecekleri yeterli miktarda ve düzenli bir şekilde almasının sağlıklı bir vücut yapısı ortaya çıkaracağını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 13:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?