2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Köylünün duvar isyanı

KÖYLÜNÜN DUVAR İSYANI

Samsun'un Havza ilçesine bağlı Musmılağaç köyü sakinleri, köyün önüne istinat duvarı yapılmasına tepki göstererek, iş makinelerinin çalışmasını engelledi.

Samsun-Ankara Devlet Karayolu'nun üzerinde bulunan 70 hanelik köyün önüne çekilen duvar, köylülerin tepkisine yol açtı. İş makinesinin çalışmasını engelleyen köylüler, duvar inşaatı nedeniyle 10 gündür sularının akmadığını, kanalizasyonlarının tıkandığını söyledi.

 "Bu bir utanç duvarıdır" diyen Musmılağaç Köyü Muhtarı Mehmet Şenkal, "Burada bir yangın olsa, hastamız olsa köye giriş yok. Bütün makamlara başvurduk, sorunumuzla kimse ilgilenmedi. İsrail'in Filistin'e çektiği gibi buraya da duvar çektiler.Cenazemiz olsa nerden çıkaracağız?" diye tepkisini dile getirdi.

Yetkililer ise, yapılan çalışmanın onaylanmış bir proje olduğunu belirterek, köylülerden şikayetlerini kaymakamlığa veya belediyeye iletmelerini istedi. Bunun üzerine köylüler, "Gitmediğimiz makam kalmadı. Burada 70 hane mağdur durumda. Hapishane gibi duvar ördünüz. Buranın yıkılmasını, suyumuzun, kanalizasyonumuzun bir an önce bağlanmasını istiyoruz. Bize rahat olmadığı sürece size de rahat yok" dediler.

KÖYLÜNÜN DUVAR İSYANI
KÖYLÜNÜN DUVAR İSYANI
KÖYLÜNÜN DUVAR İSYANI
KÖYLÜNÜN DUVAR İSYANI
KÖYLÜNÜN DUVAR İSYANI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 12:52:04
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 13:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?