2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

'Kriz paketi bir an önce açıklanmalı'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete, krizle ilgili bu zamana kadar alınan ekonomik tedbirlerin yeterli olmadığını belirterek, "Seçim öncesi açıklanacağı belirtilen ekonomik paketler bir an önce açıklanmalı" dedi.


Oda faaliyetleri kapsamında Samsun'a gelen Başkan Yardımcısı Halim Mete, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Mete Murzioğlu ile Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır'ı ziyaret etti.


TSO ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, odalarının 1 milyon 320 bin üye, 365 oda ve borsadan oluşan bir yapıya sahip olduğunu ifade etti. Mete, ekonomik krizin her tarafı sardığını, Karadeniz insanın Türkiye'nin diğer bölgelerinde olduğu gibi krizle mücadele ettiğini kaydetti. Kriz sıkıntılarının, işsizlikleri beraberinde getirdiğini dile getiren Halim Mete, "Hükümetin seçimden önce ekonomik tedbirleri açıklayacağı söyleniyor. Bu tedbirlerin bir an önce alınması gerekli. 1 lira yapılacak tedbiri, yarın 10 liraya alamayacak duruma gelebiliriz.


2009 yılını sıkıntılı atlatacağız ama 2010 yılından itibaren eski günlerimize döneceğimize inanıyorum. İş dünyasının işini kaybetmesinin yanın da, çalışanların işini kaybetmesi söz konusu. İstihdamın, iş gücünün azalmamasını için tedbirlerin alınması gerekli. Ama bu tedbirleri tek başımıza alamayız. Hükümetin bize yardımcı olması gerekli. Alınan tedbir şuan için yeterli değil. Bundan sonraki tedbirlerin alınmasını bekliyoruz" diye konuştu.


Ekonomik sıkıntıların yanında sosyal sorunların de düşünülmesi gerektiğini ifade eden Mete, istihdamın azalmasının sosyal sıkıntıları daha da artıracağını vurgu yaptı. Mete, "Dünya ile rekabet ediyorsak istihdamın üstündeki yüklerin dünya seviyesine indirmeniz gerekli diyorduk, bu dönem bu yük daha önemli konuma geldi. Yükler azaltılmalı" diye konuştu. Mete, faaliyet alını olan tersanecilikte de işten çıkarmaların yaşandığını kaydetti.
TSO Başkanı Murzioğlu, TOBB Başkan yardımcısı Mete'ye dokuma halı hediye etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 18:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?